Yarın Baykal yeniden başkan…

SARIGÜL’ÜN KONUŞMASI

Şişli Belediye Başkanı ve CHP Genel Başkan Adayı Mustafa Sarıgül kürsüye gelerek yaptığı konuşmada, ”Bu kurultay, CHP’yi barajın altında bırakanlardan kurtulma kurultayıdır” dedi. Kurultay’ın tek bir kazananının olacağını ve bunun da CHP olduğunu belirten Sarıgül, Baykal’ın 4.5 saat konuştuğunu bir çok konuya değindiğini ifade etti.

Sarıgül, ”Geçmişte sizin değirmeninize su taşırken Sarıgül bir numaraydı” dedi. Baykal aleyhinde sloganların atılması üzerine taraftarlarını ”Hayır, hayır, CHP kültüründe genel başkana laf etmek yok” diye uyaran Sarıgül, ”Sayın Baykal, 4.5 saat süren konuşmasında benim iki evladımın olduğunu, onların da onurlarının, şereflerinin bulunduğunu düşünmedi. Hakkımda, yargı kararı olmadan bir çok şey söyledi. Ama onun torunları benim ömür boyu başımın tacıdır” diye konuştu.

CHP kurultaylarının halka kapatıldığını, ancak Baykal’ın muhalif olduğu zamanlar da bile böyle olmadığını ifade eden Sarıgül, ”Sayın Baykal, buraya gelip konuşacaksınız. Parti Meclisi (PM) seçimi için çarşaf listeye söz verebiliyor musunuz?” diye sordu.
”Bu kurultay, CHP’yi barajın altında bırakanlardan kurtulma kurultayıdır” diyen Sarıgül, ”Pazartesi sabah sağlık, enerji, milli eğitim bakanlarımız belli olacak ve Türkiye’yi karış karış dolaşacağız” diye konuştu.

SALONDAN AYRILANLAR…

Zülfü Livaneli’nin genel başkanlık adayını destekleyen Batu ve yaklaşık 20 milletvekili ile çok sayıda delege de kurultayda yaşananlara tepki olarak salondan ayrıldı.

İnal Batu, kavga manzaraları karşısında gözyaşlarını tutamadığını, sağlık sorunları ve ilerleyen yaşı nedeniyle daha fazla salonda duramadığını ve ayrıldığını söyledi. Batu, kurultay seçiminde oy kullanmayabileceğini ifade etti.
 

 

 


 

1098330cookie-checkYarın Baykal yeniden başkan…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.