Yaşamı savunan filmler bu festivalde buluşuyor

YUSUF YAVUZ / AÇIK GAZETE – Dünyanın dört bir yanında başka bir dünyanın mümkün olduğuna inanan insanların öykülerini bir araya getiren ‘Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali’ (SYFF), 18 Kasım’da 20 ilde eşzamanlı olarak başlıyor. Tamamı gönülülerden oluşan ekiplerin organizasyonuyla gerçekleşecek olan festival, 20 Kasım’a kadar sürecek. Tüm gösterimlerin ücretsiz olduğu SYFF boyunca ayrıca gösterimdeki filmlere paralel olarak konuyla ilgili uzmanların katılımıyla sohbet etkinlikleri de gerçekleştirilecek.
SÜRDÜRÜLEBİLİR YAŞAM FİLM FESTİVALİ 9. KEZ PERDELERİ AÇIYOR
Dünyanın iyiye mi yoksa her geçen gün daha da kötüye mi gittiği sorusuna yanıt arayanların bir araya geldiği Sürdürülebilir Yaşam Film Film Festivali, yaşama değer veren öykülerin gösterildiği filmlerle 18 Kasım’da başlıyor. Bu yıl 9’uncusu düzenlenen ve 20 ilde eş zamanlı olarak izleyiciyle buluşacak olan festivalin tüm gösterimleri ücretsiz gerçekleştirilecek. Tamamen gönüllü ekiplerin organize ettiği etkinliklerde, Hindistan’dan Yeni Zelenda’ya, Türkiye’den Kanada’ya dünyanın dört bir yanından seçilen belgesel tarzındaki filmler izleyiciyle buluşacak.
'Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali' (SYFF)
‘Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali’ (SYFF)
20 İLDE 3 GÜN BOYUNCA BELGESEL SİNEMA KEYFİ
Ankara, Antalya, Artvin, Balıkesir, Bayındır (İzmir), Bodrum (Muğla), Bursa, Diyarbakır, Düzce, Eskişehir, Fethiye (Muğla), Güzelbahçe (İzmir), İstanbul, İzmir, Kartal (İstanbul), Kayseri, Konya, Manisa ve Mersin’de eş zamanlı olarak gerçekleşecek olan festival, 20 Kasım’da sona erecek.
YARATICI ÇÖZÜMLER İÇEREN HİKAYELER AKTARILACAK
Paylaşımcı, açık, adil, anlayışlı, çeşitliliği kucaklayan, gezegene ve üzerindeki yaşama değer veren bir toplum hayaliyle doğan Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali (SYFF), yıllar içerisinde 20 şehre yayılarak, katılımcılarına yaşamlarında değişim yaratmaları için ilham ve güç veren bir buluşma haline geldi. Sürdürülebilir Yaşam Kolektifi öncülüğünde Surdurulebiliryasam.tv ve Sürdürülebilir Yaşam için Kelebek Etkisi Derneği işbirliği ile hayata geçen Festival. Dokuzuncu yılında da yaratıcı çözümler içeren, birbirinden etkileyici hikayeleri konu alan belgesellerden oluşan bir seçkiyi izleyiciye sunuyor.
'Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali' (SYFF)
‘Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali’ (SYFF)
FESTİVALİN ANTALYA GÖNÜLLÜLERİ HAZIRLIKLARINI TAMAMLADI
SYF’nin Antalya ayağını organize eden Doğadabuan ekibi, Çağlar İnce, Evren Avşar, Köksal Karul, Mehmet Kaplan, Volkan Tamusta, Nazan Aydın ve Aysel Çınar gibi isimlerden oluşuyor. Antalya Kültür Sanat’ta (Eski ATSO binası) gerçekleşecek olan film gösterimlerinin yanısıra etkinlik boyunca Sevda Altunbaş, tuncay Neyişçi, Birhan Erkutlu, Hüseyin Çağlar İnce ve Ferhunde Topçu da söyleşiler yapacak. Festivalin Antalya gönüllüleri tüm hazırlıklarını tamamladıklarını belirterek tüm kent halkını birbirinden çarpıcı filmleri izlemeye davet ediyor.
ANTALYA’DAN ÖDÜLLÜ BİR PROJE DE FESTİVALDE GÖSTERİLECEK
Doğadabuan fikrinin yaratıcısı olan Biyomühendis Çağlar İnce’nin projelendirdiği,SKAL International Antalya kulübünce yürütülen  ‘Kırlangıç Projesi’ Yönetmen Kenan Özer tarafından belgesele dönüştürüldü. Turizmde bir doğa farkındalığına yol açan ve “Sürdürülebilir Turizm” alanında uluslararası birçok ödül alan film, doğal yaşam alanlarına turizm tesisleri yapılmasına rağmen ortama uyum sağlayıp o alanları terk etmeyen kırlangıçların öyküsünü anlatıyor. Yuvalarını binalara yaparak kalan doğal yaşam alanlarından beslenmeye devam eden kırlangıçların yuvalarının, turistlerin şikayetleri üzerine bozulmaya başlaması Kırlangıç Projesi’nin doğmasını sağladı.  Basit bir projenin hem turizmciler hem de misafirleri açısından doğa dostu turizmin kapılarını aralamasına ışık tutan Kırlangıç Projesi, festival kapsamında 19 Kasım Cumartesi günü saat: 14:00’te gösterilecek. Gösterimin devamında ise projenin yaratıcısı Çağlar İnce’nin söyleşisi yer alacak.
SYFF Antalya programının ayrıntılarına bu bağlantıdan erişilebilecek:
http://www.surdurulebiliryasamfilmfestivali.org/sessions/722/
2028520cookie-checkYaşamı savunan filmler bu festivalde buluşuyor
Önceki haberWhatsApp’ta yeni dönem başlıyor!
Sonraki haberAmerikan seçimleri: Neoliberalizmin ve burjuva demokrasisinin iflası
YUSUF YAVUZ
YUSUF YAVUZ (GAZETECİ-YAZAR) Isparta, Sütçüler'de doğdu. 1990’da edebiyatla ilgilenmeye başladı. Deneme ve inceleme tarzındaki ilk yazıları 1996 yılında 'Atatürkçü Ses' Dergisi’nde yayımlandı. Aynı yıl yerel ölçekte yayın yapan kanallarda 'Dönence' başlıklı radyo ve televizyon programları hazırlayıp sundu. 1999 yılında Antalya'da kurulan Müdafaa-i Hukuk Dergisi’nde yazmaya başladı. 2001’de Gazete Müdafaa-i Hukuk’ta Muhabir-Temsilci olarak görev aldı. Daha sonra adı 'Yeniden Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk' olan dergiyle bağını temsilci-yazar olarak sürdürdü. 2001-2007 yılları arasında Kaş Kitap Şenliğini organize ederek başta çocuklar ve gençler olmak üzere yöre insanının kültür, sanat ve edebiyat çevreleriyle buluşmasını sağladı. 2005 yılında Muğla ve Antalya arasındaki sahil bandında yaşanan yabancılara toprak satışına ilişkin yaptığı araştırmalar önemli etkiler yarattı. Deneme, inceleme, röportaj, düz yazı, haber ve yorumları; Cumhuriyet Akdeniz, Odatv, Yeni Harman, Edebiyat ve Eleştiri, Yolculuk, Evrensel, Atlas, Magma, Aydınlık, Birgün, Açık Gazete gibi dergi ve gazetelerde yayımlandı. Antalya merkezli VTV Televizyonunda, Pelin Gel Ağan'la birlikte 'İki Ağaç İçin' adıyla 16 bölümden oluşan bir program hazırlayıp ve sundu. Kanal V Televizyonunda, Biyomühendis Çağlar İnce ile birlikte, Yörük kültürünü ve tarihsel köklerini ele alan 'Islak Çarıklar' adlı belgesel haber programı hazırlayıp sundu. Araştırma yazılarından bazıları, 'Yer Bize Çimen Verdi' ve 'Darağacına Takılan Düşler' adıyla belgesel filmlere de konu olan Yavuz, şu sıralar 'Islak Çarıklar' adlı bir belgesel haber programı için çalışmalarını sürdürüyor. Ağırlıklı olarak arkeoloji, çevre, kentsel dönüşüm ve tarım konularını ele alan çalışmalar yapmayı yazılı ve görsel medyada sürdüren Yavuz, yıkım politikalarıyla tarımdan hayvancılığa, kültürden mimariye kırsal yaşamın dönüşümünü ele alan araştırma yazılarıyla tanınıyor. Ziraat Mühendisleri Odası Basın Ödülü, Çağdaş Gazeteciler Derneği Belgesel ödülü, Türkiye Ziraatçılar Derneği Tarım ödülü, Kubaba Derneği kültür hizmeti ödülü'nün yanı sıra Türkiye Ormancılar Derneği gibi çeşitli meslek odası, kurum ve kuruluşlar tarafından ödüle layık görülen Gazeteci Yusuf Yavuz, Likya'dan Teke yöresine uzanan coğrafyadaki su kültürüne ilişkin uluslararası bir sanat projesinin de danışmanlığını ve metin yazarlığını üstleniyor.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.