Yaşar İsmailoğlu’na vefa gecesi

Şair, yazar ve araştırmacı kimliği ve toplumsal çalışmaları ile Kıbrıslı, Türkiyeli Türk ve Kürt toplumları arasında isim yapmış Yaşar İsmailoğlu için 15 Mart Perşembe gecesi özel bir vefa gecesi düzenleniyor.

Ertanç Hidayettin yaptığı açıklamada 15 Mart Perşembe saat 19-22 arasında “628-630 Green Lanes, London N8 0SD” adresindeki Kıbrıs Türk Toplum Merkezi’nde yapılacak geceye bütün toplumun davetli olduğunu belirtti.

Hidayettin, İsmailoğlu’nun bu yıl sanat yaşamının 50’inci yılını tamamlamış olduğunu belirterek, “İsmailoğlu sadece sanat alanında değil, toplumlarımızı ilgilendiren birçok önemli konularda görevler üstlenmiş bir kişiliktir. Kıbrıs Türk Toplum Merkezi, Kıbrıs Türk Demokrasi Derneği, Kıbrıs Türk Futbol Federasyounu ve diğer başarılı toplum kuruluşlarının başlatılmasına önayak olmuş olan birisi olarak toplumlarımız içerisinde saygın bir yeri bulunmaktadır” dedi.

“İsmailoğlu’nu onurlandırmak için birlikte çalıştığı dernek ve kuruluşların işbirliği ile organize edilecek olan renkli gecede sanatçının özellikle şair kimliği vurgulanacaktır” diyen Hidayettin, “Gecede İskailoğlu’nun yazdığı şiirler Türkçe ve İngilizce olarak okunacaktır. Yazarın araştırmalarına da değinilecek olan gecede müzik dinletisi de sunulacaktır. Geceye toplumun her kesiminden katılım bekliyoruz” diye devam etti.

Geceye katkıda bulunan kuruluşlar şunlar:

“Kıbrıs Türk Toplum Merkezi, Kıbrıslı Sanatçılar Platformu, Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi, Halkevi, Kıbrıs Türk Demokrasi Derneği, Britanya Alevi Federasyonu, Hackney Kıbrıslılar Merkezi…”

Hidayettin, konuyla ilgili ayrıntılı bilginin 07742245503’den ya da [email protected] e-posta adresine mesaj gönderilerek alınabileceğini sözlerine ekledi.

2166440cookie-checkYaşar İsmailoğlu’na vefa gecesi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.