Yavru kuşu yuvadan uçurmak zamanı

Bizlerin yuvadan uçuşunu sağlayan anne ve babalarımızın öğrettiği bir gelenektir “Kuş’u yuvadan uçurmak”


Bir çok tanıdığımız iyi yapmışsınız diye düşüncelerini ifade ettiler.. “ herkese teşekkür ederiz” İyimi yaptık, kötümü yaptık bilemiyorum. Babası olan ben ve Annesi Selma Hanım’ın kızımıza olan güvenimiz tam, İyi bir eğitim alarak bu işi tamamlayacaktır diye düşünüyoruz.


Bayram tatilinde Kalkana gelen 1983 doğumlu Erhan Avcı isimli genç arkadaşı tanıyınca iyi ki böyle bir karar aldık dedik.


Erhan orta öğrenimini tamamladıktan sonra, liseye gittiği ilk günün akşamı evine döndüğünde


Annesine ve Babasına ben bu eğitim sisteminde okumak istemiyorum. Liseyi dışarıdan bitireceğim der. 


Anne ve Baba oğullarının bu kararını olgunlukla karşılar ve Erhan üç senelik lise eğitimini iki buçuk senede tamamlar, bu arada vatani görevini de aradan çıkarır. 


Şimdilerde açık öğretime devam eder ve çalışma hayatına atılır.. Bir reklâm ajansı kurar, bugün, Erhan artık Ankara da başarılı olmuş, bir reklam ajansının sahibidir..


Erhan Avcı’nın Ailesini tanımak bizleri çok mutlu etti. Umarım onlar da bizleri tanıdığına sevinmişlerdir.


Erhan ve ablasına başarılar, bütün aileye sağlıklı yaşam dilerim. 


Bize gelince tabiî ki kızımızı özlüyoruz, onunda bizi özlediğinizden hiç şüphemiz yok. Fakat gittiği yolun dönüşü yok. Kızımız Zirve Lill Elitez Norveç’te eğitimi tamamladığında üç veya dört lisanı çok iyi derecede öğrenecektir. Buda onun dünyanın hangi ülkesinde olursa olsun, ayaklarını yere sağlam basmasını sağlayacaktır…


Her yerin olduğu gibi, Kalkanın avantajları ve dezavantajları var. Kızımız güzel bir çocukluk devresi geçirdi. Mevsim başlayınca, her gün denize girdik, kışında Likya harabeleri ve doğanın arasında yürüyüşler yaptık. Büyük şehrin korkuları ve trafik sıkıntılarından uzak, hür bir şekilde büyüdü. Fakat şimdi hayatın getirdiği şartlara ve dünyanın zorlukları eklenince, Norveç’e uçmak icap etti.


Bu dünyada mutlu olmak için, iyi eğitim almak ve sağlıklı bir yaşamla şartları zorlamak daha kolaydır diye düşünüyorum. Bu şekilde olgunlaşmak için, okul ve ortam önemli. Buradaki tatil havasından biraz uzaklaşması fena olmaz düşüncesi, bizim bu kararı almamızı sağladı.. 


Kızımız Anne tarafından Norveçli olduğu için, doğal olarak o memleketi tanıyacak. Norveç barış dolu bir memleket. Doğası güzel ve temiz. Tabi ülke nüfusu az olduğundan ( 4,5 milyon ) kaynaklanıyor olabilir, ama inanıyorum ki, doğaya saygıları büyük, hatta neredeyse bir dini inanç kadar önemli. Doğayı korudukları için kimse tarafından cezalandırılmıyorlar..


Ayrıca gazete ve televizyonlarında bir tek kötü haber göremezsiniz, gazetelerde 90-95 yaşına gelmiş insanların ölüm ilanlarını görebilirsiniz. Televizyonlarında yok 15 asker şehit, yok 6 polis şehit öldü gibi haberlere yer vermezler. “Böyle bir ortamın olması ihtimali de yok zaten” Yollar kan gölü gibi haberlere rastlamanız çok zor. Son olaylarda ölen herkese Allah’tan rahmet diliyorum…   


Hava şartları biraz değişik olabilir, ama yazın buralarda güneşin enerjisini tekrar depolamak, daha büyük bir keyif olur. Nede olsa öğretim için orada yaşıyor kızımız. Bir de kış sporlarını denesin bu sefer. Balık gibi yüzen çocuk, biraz da karın üstüne yaşamayı öğrensin.


Hayat için, her ortamdan bir şeyler öğrenmek güzel bir imkân. Çeşit, çeşit insanlarla diyalog kurmak fevkalade mühim bir şeydir. Ve doğanın dengelerine saygı göstermek ve öğrenmek de önemli. Türkiye de her türlü cambazlığı iyi kötü öğreniyoruz. Birde sağlam adımlarla, karın üstünde yürümek hiç de fena olmaz sanırım. Hayat kolay değil, yaşam için mücadele şart..


Bu yazıyı yazarken, aklıma geçenlerde üç çocuğu ile sel sularına kapılarak ölen, iş adamı Esat EDİN geldi. 14 yaşındaki oğlunu yuvadan uçurmuş olması. Hayatta kalmasını sağladı. Diğer


Çocuklarınla bayram tatili yaparken ecele yakalanmaları ne kadar kötü değil mi?


Allah geride kalanlara ve İngiltere de okuyan, önce annesini sonrada babası ve üç kardeşini


Kaybeden 14 yaşındaki Murat’a sabır versin. Ölenlerin mekanları cennet olsun.. 


İnsan 14 yaşında da olsa, bi sürü zorluklara katlanabiliyor.. Öyle veya böyle Allah bütün yavru kuşların yardımcısı olsun…

711120cookie-checkYavru kuşu yuvadan uçurmak zamanı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.