Yaz başarısı için sekiz ipucu

Fakat, bu ipuçları içinde kavrulmadan önce,  size tek bir şey sormama izin verin: Değişiklik yapmaya hazır değil misiniz? Haydi, güneş kemiklerimizi ısıtıyor, ve  daha sağlıklı olmak için şansı  yakalama zamanıdır.  Bazı alışkanlıklarınızı geliştirmenin sonucu olarak, kendinizi harika  görecek ve hissedeceksiniz.  Bu yüzden,onun peşine düşmeyi istiyorseniz, karar verin, ve ondan sonra taahhüt, veondan sonra haydi onu yapalım.


Başarının üstesinden gelmek için bu ipuçlarını kullanan  insanlar hakkında olağandışı hiçbir şey yoktur. Hepsi ülke içinde yaşıyor –  bir kısmı çalışıyor, ve bir kısmı evde kalan annelerdir.


1. YİYECEK  PLANINIZI  ORGANİZE  EDİN.


Yemek zamanı geldiğinde, onu uçurmayın. Siz, başladığınızda,  tüm gününüzü  veya haftanızı  sizin için ayrıntılarıyla bile planlayabilirsiniz. Yemek listesini (buzdolabı veya fırın üzerine)  veya bir defter içinde mutfağa koyun. Böylece zihinsel olarak ve duygusal olarak ağzınıza ne koyacağınızı daima bilirsiniz.


Yolda veya geç vakitlerde  çalışırken kendinizi aç bulmanız durumunda araba içinde veya büroda sağlıklı lokmalara bile  sahip olmak harika bir fikirdir.  Sizin sağlıklı lokmalarınızı da kontrol ettiğinizden emin olun. Onları   servis yapılan kişinin  tabaklarına koyun. Böyleye, kesme noktasının nerede olacağını görmek kolaylaşır.


2-UZUN  SÜRE  İÇİN  KAZANILAN  MİKTARA  YAPIŞABİLECEĞİNİZİN  BİR  PLANINI  OLUŞTURUN.


Bu  bir diyet  zihniyeti değildir.  Bu, onunla birlikte yaşayabileceğiniz egzersiz yapma ve yemek yemenin bir usulünü bulma hakkındadır. Plan, sizin kim olduğunuzu ve hayatınızla nasıl yaşadığınızı yansıtmalıdır. Örneğin, bazı kişiler , dışarıda o kadar çok yemek yemeğe istekli olmadıklarını veya kesebileceklerini söyledi, böylece o, dışarıda yemek yerken, daha sağlıklı nasıl yemek yenileceğini öğrenmek,  onlar için  önemli oldu.


3-ONUNLA  MÜCADELE  ETMEK  İÇİN  BİRİNİ  BULUN.


Onunla yüzleşelim.- Yalnız gitmemesi için  kesin olarak  o kadar  çok  daha kolaydır. Bir arkadaşınızı çağırın  ve sizinle bu macerada  iş almak isteyip istemediklerini  anlayın.  Deneyimlerinizin nasıl gidiyor olduğu hakkında konuşun  ve amaçlarınızı destekliyor olan insanlarla etrafınızı kuşatın. Eğer, yiyeceklerle sizi baştan çıkarırlarsa  o zaman onlardan  uzak durun veya durmalarını rica edin. İnsanlar çabucak öğrenecek ve  vakarlı temkinliğinize saygı gösterecektir.


4-ONU,  HAFTADA  BİR  KERE  ALIN.


Kendi kendinize, 20,30,60, veya 100 pound  vermeye ( kaybetmeye )  ihtiyacınız olduğunu  söylememeniz daha iyidir. Haftada bir veya iki poundu tamamen atın. Bu, gerçekçi ve sağlıklı bir hedeftir. Eğer ona uyarsanız,  bir yılın sonuna dek   ne kadar çok  kilo vereceğinizi düşünün.  Daha büyük hedefinizi besleyecek olan her haftada mini-başarılarınız hakkında kendinizi iyi hissedeceksiniz.


5-BİR  GÜN  YEMEĞE  VEYA  BOŞ  GÜNE  SAHİPSENİZ   KENDİNİZİ  CEZALANDIRMAYIN.


Tekerlekli servis arabasından  (vagondan) düşerseniz ,  kursun dışına atılmanıza izin vermeyin. Hey, hepimiz öğreniyoruz  ve hepimiz insanız, dolayısıyla kendinize bir ara verin. Kendi kendinizi disipline edin, fakat  o,  sizi  başarmaktan alıkoymasını işaret etmesin.


6-PROFESYONEL  YARDIM  ALIN.


Yola koyulmak, hayal kırıklığına uğratabilir ve kafa karıştırabilir. Eğer iyi bir beslenme uzmanı bulabilirseniz  onunla en azından bir kere konuşmak için bir randevu alın. Lehte  bir şey bulmak, harika olacaktır, fakat birisine ulaşamazsanız, o zaman kütüphaneye uğrayın ve birkaç kılavuz  elde  etmeniz için başvuruyor olacağınız bazı kitaplar bulun.


7-KENDİ  KENDİNİZE  BİR  TEBRİK  VERİN.


Uzun-dönem hedeflerinizin bir kısmını başarırsanız hoşunuza gidecek şeyin hayalini niçin kurmuyor sunuz? Muhtemelen daima gitmek istediğiniz bir yere bir gezi ?  Ve uzun-dönem hedefleriniz harikaysa,  yöntem  boyunca ve ona yapışmak için,  küçük başarılar için  lehte önerileri kendi kendinize vermeniz önemlidir. Yöntem boyunca  kendi kendinizi mükafatlandırmak için yollar bulmaya gayret edin. Bazı hoş yeni giyecekler veya görünüş harika bir mükafattır.


8-BİZZAT  SİZ  KENDİNİZİ  SEVİN.


Kendi kendinize birçok hoş sevgi konuşmaları ve destek verin.  Kendinize  ve sağlığınıza bakmak için zaman ayırdığınızdan dolayı kendinizle ne kadar gurur duyduğunuzu ve ondan tamamen kurtulduğunuzdan dolayı nasıl güçlü  olduğunuzu kendi kendinize  söyleyin. Hatırlayın, çocuklarımıza onun en son sonuç hakkında olmadığını – onların en iyi çabayı göstermeleri hakkında olduğunu  –  her gün söyleriz. Hepimiz, eğer bir kişi elinden geleni yaparsa, tekrar tekrar sonuçlarının başarılı olacağını biliyoruz. Siz, onu yapabilirsiniz.


*İngilizce Öğretmeni Y.Müh. Naim UYGUN tarafından  Gabrielle Reece’in yazısı İngilizce’den çevrilmiştir.
Web sitesi: http://www.pekiyi.150m.com 
E-posta: [email protected]

700100cookie-checkYaz başarısı için sekiz ipucu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.