Yazı İşleri Müdürü’nü şikâyet işsiz bıraktı

25 yıllık başarılı muhabir George Tanbar, gazetecilik mesleğinin en ünlü ödülü Pulitzer’e bu yıl aday olan gazetesi “The Blade”in yazı işleri müdürü ve yayın sorumlularından şikâyet eden mektuplar yazınca işinden oldu.


Tanbar bazıları imzasız, ötekilerindeyse takma isim kullandığı mektuplarda, Pulitzer Ödül kuruluna, gazetesinin iç yüzünü açıklamış olduğu saptandı. Muhabir Tanber’e bakılırsa, bu yıl bir politik skandalı konu aldığı için ödüle aday bulunan “The Blade”, aslında yanlış ve eksik haber yayınlamıştı.


Ohio Eyaleti Toledo Kenti’nde çıkan, ABD’nin sıralamada ilk 50 gazetesi arasındaki “The Blade”in yönetimi, Pulitzer’e kendilerini gizli mektuplarla şikâyet ve ihbar edenin bir “köstebek” olduğuna inanarak, “hain”i yakalamak üzere bir dedektiflik firmasıyla geçen Mart ayında anlaştı.


2 ünlü dedektifin, Hollywood filmlerini aratmayacak tarzda araştırmaları sonunda, muhabirler arasından George Tanbar suçlu olarak saptandı. Tanbar mektupları yazdığını kabul edince, aynı gün, kapı önüne konurken, ABD’de basın, yayın ve medya organları konuyu “öz-eleştiri” yönünden haber yaptı.


Yanlış, eksik ya da yanlı bir haberin varlığını bilerek, gazetesinde “olup bitenlere göz yuman” muhabir mi, yoksa gerçeği dile getiren bir gazeteci mi olmalı sorusu, şu sıralarda, ABD medya yorumcularının gündeminde bulunuyor.


“The Blade”, geçen yıl, Ohio’da bazı yerel politikacıların isimleri karışan bir skandalı ortaya çıkarıp yayınlamıştı. Bush yanlısı bir politikacının, güya seçim kampanyasına destek olması amacıyla, çok değerli iki altın parayı zimmetine geçirdiği yolunda bir haber yapılmıştı. Savlara göre, zimmete geçirilen para 300 milyon Dolardan fazlaydı ve paranın bir kısmı California Valisi Cumhuriyetçi A.Schwarzenegger için kullanılmıştı. Bu konuyla ilgili davaysa henüz yargı aşamasında bulunuyordu.


 


 

690150cookie-checkYazı İşleri Müdürü’nü şikâyet işsiz bıraktı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.