Yazar Moris (Musa) Farhi’yi Salı günü uğurluyoruz

Yazar Moris (Musa) Farhi’nin cenaze töreninin 19 Mart’ta yapılacağı belirtildi. Açık Gazete, Troy Kitap ve Fieldseat / Kit@pEvi” ortaklaşa 14 Mayıs’ta “Moris (Musa) Farhi’nin Yaşamı ve Eserleri” başlıklı bir panel düzenliyor.

Farhi’yi 6 Mart’ta yitirmiştik. Farhi, Londra’da yaşayan ve Türk vatandaşı olmakla övünen PEN üyesi, iyi bir romancı, düşüncenin ifadesi özgürlüğünün yorulmaz savunucusuydu.

Ailesinden yapılan açıklamaya göre; Farhi’nin cenaze töreni yalnızca çok yakın dostlarının katıldığı sade bir törenle 19 Mart 15.30’da “Woodvale Crematorium (01273 604020), Lewes Road, Brighton, BN2 3QB” adresinde yapılacak.

Aile önümüzdeki günlerde de kalabalık bir katılımlı “Moris (Musa) Farhi Anma Günü” düzenleyeceğini açıkladı.

KUZEY LONDRA’DA DA ANILACAK

Öte yandan Açık Gazete, Troy Kitap ve Fieldseat / Kit@pEvi” ortaklaşa “Moris (Musa) Farhi’nin Yaşamı ve Eserleri” başlıklı bir panel düzenliyor.

14 Mayıs Salı saat 18.30’da “665 High Road Tottenham N17 8AD” adresindeki Fieldseat / Kit@pEvi’de düzenlenecek panelde Gazeteci Faruk Eskioğlu yazarın yaşamını anlatacak, Mesut Akın ise eserlerini ele alacak.

Girişin ücretsiz olduğu panele bütün toplum üyelerinin davetli olduğu açıklandı.

MORİS (MUSA) FARHİ KİMDİR?

Moris Farhi, 1935’de Ankara’da bir Sefarad Yahudi ailesine doğdu. Liseyi ve yüksek öğrenimini Robert Kolej’de tamamladı ve 1954 yılında Edebiyat Fakültesinden mezun oldu, aynı yıl İngiltere’ye geldi ve Londra’da Tiyatro Sanatları Kraliyet Akademisi’nde (Royal Academy of Dramatic Art – RADA) eğitim gördü. 1956 yılında mezun oldu ve Londra’da yaşamını sürdürdü. Kısa bir aktörlük kariyerinden sonra yazmaya başladı.

Uluslararası PEN Kulübü’nün 1994-1997 arasında Hapishanedeki Yazarlar Komitesinin (Writers in Prison Committee) İngiltere yöneticisiydi ve International PEN’in 1997-2000 yılları arasında Yazışma Komitesindeydi. 2001 yılında Kraliçe Elizabeth II adına İngiltere hükümeti tarafından Moris Farhi’ye MBE unvanı verildi.

Children of the Rainbow adlı romanı İtalya’da Associazione Them Romano’dan “Amico Rom” ödülü (2002) ve Almanya’da Kültür ve Bilimler Akademisi’nden “Özel” ödülü (2003) almıştı.

2280890cookie-checkYazar Moris (Musa) Farhi’yi Salı günü uğurluyoruz

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.