Yazarımız Sezai Bayar önermişti; “Köşeler beyaz çıksın”

Köşe yazarımız Sezai Bayar 17 Ağustos tarihli yazısında önermişti:
“KÖŞELER BEYAZ ÇIKSIN…”

Açık Gazete Yazası Sezai Bayar 17 Ağustos tarihli köşe yazısında “Köşeler beyaz çıksın” başlığını kullandığı köşe yazısında AKP hükümetinin medya üzerinde baskısının durdurulması içim merkez medya yazarlarının bir günlüğüne köşelerini boş bırakmalarını önermişti.
Yazarımız sadece medya değil, aynı gün STK’larının da bir “ manifesto” yayınlayarak medya üzerindeki baskılara son verilmesi çağrısında bulunmalarını önermişti.

Sözcü Gazetesi bugün birinci sayfasında yaptığı bir anonsla, gazetedeki tüm yazarlarının hükümetin medyaya yaptığı ağır baskıyı protesto amacıyla köşelerini boş bıraktığını açıkladı.

Sözcü Gazetesi’nin, ilk defa görülen bu tür protestoyu hayata geçirmesi, TV kanalları başta olmak üzere sosyal medyada alıntı rekorları kırdı.

Buna benzer bir protesto eylemi, 1974 yılı sonrası Yunanistan’da yönetimi ele geçiren askeri cuntanın devrilmesi için Yunan gazeteleri yapmıştı.

Bir çok Yunan gazetesi yazarı bir günlüğüne köşelerini boş bırakmıştı. Bu eylem Yunan Cuntası” nın devrilmesinde önemli bir rol oynamıştı.

Köşeler beyaz çıksın…

1077770cookie-checkYazarımız Sezai Bayar önermişti; “Köşeler beyaz çıksın”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.