Yedi çocuktan biri şanssız

İngiltere’de evsizlerin sorunlarını çözmek ve duyurmak üzere kurulmuş olan yardım vakfı “Shelter” tarafından yapılan araştırma, bu durumda olan çocukların sayısının 1,6 milyon civarında olduğunu ortaya koydu.


Vakfın kuruluşunun 40. yıl dönümünde yayımlanan raporda, ayrıca kötü evlerde yaşayan ya da evsiz durumda bulunan çocukların diğerlerine göre iki kat daha fazla oranda, liseyi bitirmeden eğitimini terk ettiğini ortaya koydu.


Kötü yaşam koşullarını, geçici evlerde yaşamak, fazla kalabalık evde kalmak ya da bakımsız, yetersiz veya çok eski yapılarda barınmak olarak kabul eden vakıf araştırmacıları, bu koşullarda yaşayan 16-18 yaş grubundaki yaklaşık 40 bin gencin lise bitirme derecesi bulunmadığına dikkati çekti.


Böyle evlerde yaşayan 31 bin çocuğun da çeşitli kalıcı hastalıklara yakalandığının tespit edildiğini belirten uzmanlar, bu çocukların hasta olma ihtimalinin diğerlerinden iki kat daha fazla olduğunu bildirdi.


Kötü evlerde ya da evsiz yaşayan çocukların yaşıtlarından kötü muamele görmesi ihtimalinin de diğerlerine göre iki kat daha yüksek olduğunu belirten araştırmacılar, her yıl kötü evlerde yaşayan 57 bin çocuğun okuldan uzaklaştırma cezası aldığını da kaydetti.


Shelter adlı vakıf tarafından Maliye Bakanı Gordon Brown’a yapılan çağrıda, her yıl fazladan 20 bin sosyal konut inşa edilmesi ve bu durumdaki çocukların ailelerine verilmesi istendi.

799420cookie-checkYedi çocuktan biri şanssız

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.