Yeşil sermaye hybrid otomobil peşinde

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Konya Şube Başkanı Aslan Korkmaz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yakın zamanda test sürüşünü yaptığı hybrid otomobilinin performansından kaybetmeyerek yakıt tasarrufu sağladığını anımsattı.

Tasarımını Murat Günak’ın yaptığı otomobilin sıfır gaz emisyonu olduğunu, çevreye zararv ermediğini ifade eden Korkmaz, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün’ün de konuyla ilgili olarak Türkiye’de bir hybrid fabrikası kurulacağını, bu konuda çalışmaların sürdüğünü bildirdiğini anımsattı.

Korkmaz, fabrikanın kurulmasının düşünüldüğü iller arasında Konya’nın da olmasının sevindirici olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

“Bakan Ergün bu otomobilin fabrikasının Marmara bölgesi, İzmir, Konya veya Ankara’da kurulacağını açıkladı. Ancak bizim arzumuz bu iller içerisinde sadece Konya’nın düşünülmüş olmasıydı. Çünkü Konya iç Anadolu Bölgesi’nde yer alması nedeniyle de bu iş için en uygun noktadır. Üretim sonrası ülke geneline dağıtımından tutun da, parça teminine kadar Konya bu iş için ideal yerdir. Kaldı ki Konya’nın hiç de küçümsenmeyecek bir otomotiv yan sanayisi bulunmaktadır. Mevcut otomotiv yan sanayisi ile siz bu şehirde tüm dünyada yankı uyandıracak mükemmel bir otomobil çıkarabilirsiniz. Bu bir defa başlı başına bir artıdır.”

ÜRETİM İÇİN EN DOĞRU YER KONYA

Bu doğrultuda hybrid otomobil fabrikasının Konya’ya kurulması için kurum ve kuruluşlarla işbirliği içerisinde çalışarak ortak hareket edeceklerini dile getiren korkmaz, şöyle devam etti:

“En kısa süre içerisinde Konya’daki kurum ve kuruluşlarımızın temsilcileri ile bir araya gelerek bu konuyu enine boyuna masaya yatıracağız. Üretim için en doğru yerin Konya olduğunu Hükümet yetkililerimize ısrarcı bir dille bildireceğiz. Ben inanıyorum ki; hybrid otomobil fabrikasının Konya’mıza kurulması hem ülke olarak kazancımızdır, hem de Konya açısından ciddi bir kazanç teşkil etmektedir.”

Korkmaz, Konya sanayisinin, kurulacak hybrid otomobil fabrikası ile yıllarca hak ettiği gelmiş olacağına inandığını sözlerine ekledi.

1208110cookie-checkYeşil sermaye hybrid otomobil peşinde

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.