Yeşilay haftası başladı

Alkol ve uyuşturucu karşıtlarını bir araya getiren, eski adıyla ”Hilali Ahdar Cemiyeti”nin kuruluş yıldönümünü de içine alan “Yeşilay Haftası” başladı. Yeşilay Haftası 1-7 Mart tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlanacak.


Yeşilay Haftası nedeniyle Sağlık Bakanlığı’ndan vatandaşlara “Sigara ve alkol kullanımı, insan vücudunun savunma sistemini çökerterek sayısız hastalık ve ölümlere zemin hazırlıyor” uyarısı yapıldı.  


Kanserle Savaş Dairesi Başkanlığı’nca yapılan uyarıcı açıklamada, sigaranın içerdiği 4 binden fazla zehirli kimyasal maddenin, insan sağlığı üzerine yaptığı ‘öldürücü etkiler’ nedeniyle, en önemli halk sağlığı sorunlarının başında yer aldığı belirtilerek; sigaranın Türkiye’de her yıl, yaklaşık 110 bin kişinin hayatını kaybetmesine neden olduğu vurgulandı ve “günde 5 adet sigara içen bir kişi, çernobil kazasının 100 km çevresinde bulunan biri kadar radyasyon almaktadır” örneği verildi.


Yapılan açıklamada sigaranın akciğer, ağız boşluğu, yemek borusu, boyun, pankreas, mesane, böbrek, mide ve kan kanserine, alkol kullanımının ise karaciğer ve yemek borusu kanserine yol açtığına dikkat çekildi.


 

722030cookie-checkYeşilay haftası başladı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.