Yeşiller: Suriye’nin içişlerine karışmayın

Yeşiller Partisi ve Sol Parti’den yapılan açıklamalarda, hükümetin parlamentoya sormadan Almanya’yı bir savaşa karıştırabileceği iddiaları dikkat çekti.

Alman istihbarat örgütü BND’nin ve deniz kuvvetlerine ait bir geminin Suriye açıklarında faaliyet göstermesi konusunda hükümetten derhal açıklama beklediklerini söyleyen Yeşiller Partisi milletvekili Christian Ströbele, aksi durumda parlamentoda gizli servis etkinliklerini denetleyen kontrol komisyonunun duruma el koyabileceği uyarısında bulundu.

‘ALMANYA SAVAŞA KARIŞACAK’ UYARISI
Sol Parti Başkanı Bernd Riexinger de, Alman deniz kuvvetlerinin yabancı bir bölgede gizli servisle birlikte Federal Meclis’in onayı olmaksızın müdahalelerde bulunduğunu belirterek, Almanya’nın bir savaşa karışması tehlikesine karşı uyardı. Yşi

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA
Adana’daki İncirlik Üssü üzerinde Alman ajanlarının Suriye’den bilgi topladığı, Esad karşıtlarıyla bağlantı kurduğu ve benzeri bir hizmeti Suriye önlerine konuşlanan, modern teknolojiyle donatılmış Alman deniz kuvvetlerine ait bir askeri geminin yaptığı haberleri üzerine Almanya Savunma Bakanlığı açıklama yaptı.

Almanya Savunma Bakanlığı, Doğu Akdeniz’de yıllardır bir Alman savaş gemisinin faaliyet gösterdiğini ve uzun yılllardır istihbarat çalışmaları yaptığını belirtti. Açıklamada yapılan çalışmanın “casusluk” faaliyeti olmadığı iddia edildi.

‘BİLGİ TÜRKİYE ÜZERİNDEN GİDİYOR’
Alman basını ise, Alman istihbaratının topladığı bilgilerin ancak ABD, İngiltere ve Türkiye gibi ülkeler üzerinden Suriye muhalefetine ulaşabileceği görüşüne yer verdi.

1353210cookie-checkYeşiller: Suriye’nin içişlerine karışmayın

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.