Yemen’de Başkanlık Sarayı bombalandı

Muhalif aşiret lideri Şeyh Sadık el Ahmar’a bağlı bir milis başkent sokaklarında devriyer geziyor.

Yemen adım adım iç savaşa sürükleniyor. Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih’in uzlaşma anlaşmasını imzalamaktan vazgeçmesinin ardından başlayan çatışmalar özellikle başkent Sana’da yoğunlaşıyor.

Kent, güneyde hükümet kuvvetleri, kuzeydeyse isyancı askerler ve muhalefet bağlı aşiret çeteleri arasında bölünmüş durumda.

‘SALİH ÖLDÜRÜLDÜ’ İDDİASI

Hükümet güçleri muhalif aşiret lideri Şeyh Sadık el Ahmar’ın kentin güneyindeki evini bombaladı. Muhalif güçler de Başkanlık Sarayı’nın bulunduğu bölgeye roket sldırıs yaptı. Muhalif televizyonlar Cumhurbaşkanı’nın saldırıda öldüğünü ileri sürdü. Hükümetten yapılan açıklamada ise bu iddia yalanlanarak Cumhurbaşkanı Salih’in hafif yaralandığını, dört korumasının ise hayatını kaybettiğin bildirildi. El Arabiya televizyonu da Salih’in hayatta olduğunu duyurdu. Hükümet yetkilileri ayrıca Salih’in önümüzdeki saatlerde bir basın toplantısı yapacağını duyurdu.

Haber ajansları aralarında Başbakan, Başbakan Yardımcısı ve Meclis Sözcüsü’nün de bulunduğu 7 hükümet yetkilisinin saldırıda yaralandığını duyurdu.

Çatışmalar yoğunlaşırken muhalif aşiretlere bağlı pek çok silahlı kişinin de El Ahmar’a destek için başkent sana’ya doğru ilerlediği de bildirildi.

BİLANÇO AĞIRLAŞIYOR

Çatışmalarda bugüne kadar 150’den fazla kişinin hayatını kaybettiği bildiriliyor.

1294800cookie-checkYemen’de Başkanlık Sarayı bombalandı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.