Yeni Bakan, Blunkett’ın yolunda…


Charles Clarke, BBC’ye yaptığı açıklamada, 11 Eylül saldırılarının herşeyi değiştirdiğini ve bu saldırıların demokratik toplumları yıkmayı hedeflediğini belirtti. Clarke, “Demokrasi korunmaya değer” dedi.

Ancak Clark’ın, bu noktada Blunkett’ın sık sık atıf yapılan sözü ‘düş ürünü sivil özgürlükler’ hakkında yorum yapmaması gözlerden kaçmadı. Charles Clark, sivil özgürlüklerin de çok önemli olduğunu söyledi.

İngiltere hükümetinin, David Blunkett’ın öncülüğünde, terörle mücadele alanında aldığı önlemler tartışma konusu olmuştu.

David Blunkett dün sevgilisinin çocuk bakıcısının vize işlemlerinin hızlandırılmasına müdahale ettiği yönündeki suçlamalar üzerine istifa etmişti.

Blunkett’ın istifası öncesi, İngiltere İçişleri Bakanlığı’nın konuyla ilgili olarak, göçmenlik yetkilileriyle temasa geçtiği ortaya çıkmıştı.

 
Blunkett’ın istifası Başbakan Blair için ağır bir darbe olarak görülüyor. David Blunkett ise konuya ilişkin olarak yanlış bir şey yapmadığını söylüyor.

Bugün, onu en çok eleştiren İngiliz gazetelerinin bile David Blunkett’a sempatiyle baktığı gözlendi. Bu gazetelerden The Sun, Blunkett’ın, sevdiği kadınca yok edildiğini yazdı.

Daily Express de, eski bakanın, Blunkett’ın çocuğu olduğunu söylediği kişiye erişim hakkı için verdiği mücadele sonucu utanç verici bir şekilde istifa etmek zorunda kaldığını vurguladı.

 

1096700cookie-checkYeni Bakan, Blunkett’ın yolunda…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.