Yeni Başkonsolos göreve başladı

Yapılacak ilk işin hem vatandaşlar hem de çalışanlar için yetersiz gelen Başkonsolosluk binasının değiştirilmesi olduğunu vurgulayan Kaleli ‘Özellikle soğuk ve yağışlı havalarda vatandaşlarımızı dışarıya sarkan sıralarda bekletmekten üzüntü duyuyoruz. İngiltere’de yaşayan vatandaş ve soydaşlarımızın nüfusu giderek artıyor. Binamız, buna bağlı olarak artan işlem hacmi ve çalışan sayısı için oldukça yetersiz. Acilen bu sorunun çözümlenmesi gerekiyor’ dedi.


Çevre sakinlerinin de Konsolosluk önünde işlem bekleyenlerin oluşturduğu uzun sıralardan rahatsızlık duyduklarına değinen Kaleli, gerçekleştirmeyi planladıkları projeler arasında, numaramatik sisteminde değişiklik yapılması, her memurun her işlemi yapıyor hale getirilmesi, ‘e-konsolosluk’ ve randevu sistemi olduğunu dile getirdi. Henüz fikir aşamasındaki bu projeler ile vatandaş ve soydaşlarımıza sunulan hizmet kalitesinin artırılmasının hedeflendiği açıklandı.


BAHADIR KALELİ?


1955 doğumlu olan Kaleli, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdikten sonra Fransa Bordo Üniversitesi’nde öğrenim gördü. 1982’de başladığı Dışişleri Bakanlığı’ndaki görevinden sonra ilk yurtdışı görevini Abudabi Büyükelçiliği’nde yaptı. 1987-1990 yılları arasında Cenevre Ofisi Birleşmiş Milletler Başkâtipliği, 1992-1996 yılları arasında Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği’nde Müşteşarlık ve 1998-2002 yılları arasında Strasbourg Avrupa Konseyi’nde Türkiye Daimi Temsilciliği yapan Kaleli, Londra Başkonsolosluğu görevinden önce Ankara Dışişleri Bakanlığı Personel Dairesi Başkanlığı yapıyordu. Eşi de diplomat olan Bahadır Kaleli, bir çocuk babası.

787000cookie-checkYeni Başkonsolos göreve başladı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.