Yeni bir Haçlı ordusu gerekliymiş…

Calderoli, karikatür krizinin ardından yaşananlar ve İtalyan papaz Andrea Santoro’nun Trabzon’da öldürülmesinin ardından yaptığı açıklamada “Hıristiyanları hedef alan Müslümanları durdurmak için yeni bir Haçlı ordusuna gerek var” diyerek Papa Ratzinger’e seslendi.

İtalyan vatandaşlarının artık birer hedef olduğunu, herkesin papaz Santoro gibi bir cinayete kurban gidebileceğini söyleyen Calderolı, “akıl almaz bir nefret duygusu gelişti, buna karşı güç yaratmak zorundayız. Müslümanlar strateji değiştirdi. Önce teröristleri kullanıyorlardı, şimdi kitleleri harekete geçiriyorlar. Konsoloslukları yakıp yıkıyorlar. Kollektif bir fanatizm söz konuşu. Daha önce Papa Pio ve XI. İnnocenzo’nun 1500 ve 1600’da yaptığı gibi Papa Ratzinger’in yeni bir Haçlı ordusu kurulması için devreye girmesi gerekli” dedi.

Çalderoli sözlerini “Şimdi ABD’nin sesi çıkmıyor. Daha önce Batı’yi korumak adına nice barbarlık yaptılar. Karikatür tartışması konusunda da sert bir tepki vermediler. Çünkü öte yanda petrol var. Bugün parlamentoya ayrımcılığa uğrayan Hıristiyanlar’ın koruma altına alınması için bir danışma merkezi kurulması amacıyla bir yasa teklifi vereceğiz. Ayrımcılıkta sorumluluğu olan ülkelerin cezalandırılması gerekir” diyerek tamamladı

1123180cookie-checkYeni bir Haçlı ordusu gerekliymiş…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.