Yeni bütçeyle Fethullah’a kapılar açıldı

Böylece İngiltere’deki Türk üniversite öğrencileri arasında Dialogue Society adıyla yaygın biçimde örgütlenen Fethullah Hareketi, Türk ve Müslüman toplumlar için ortaöğrenim düzeyinde devletin fonladığı özel okullar açabilecek.

Amerika’da yine devlet desteğiyle kurulan Fethullahçı okullardaki yolsuzluklar FBI ve CIA’yı birbbirine düşürmüştü.

Muhafazakar Parti önceki gün açıklanan yeni bütçesinde özel okullara devlet desteği ve finansmanı vererek İngiltere’de Fethullah okullarına kapıyı ağzına kadar açtı. Tamamen vergi arttırımı ve bütçe kırıntıları üzerine oluşturulan yeni bütçede 5 milyar Sterlin ekonomiyi canlandırmak için bilim ve teknoloji, ulaşım ve eğitime ayrıldı.

Bunların arasında en ilginç olan yatırım “Free Schools” adı altında devlet okullarının özel kuruluşlara aktarılması şeklinde gerçekleştirilecek. İngiliz Eğitim Bakanı Michael Gove’un şimdiye kadar açıklanan ve İngiliz halkından büyük tepkiler aldığı bu görüşlerine göre bu özel okullar İngiltere’de egemen olan Hıristiyan, Yahudi ve Müslümanlara “hizmet” götürecek.

Nitekim İngiltere Eğitim Bakanlığı din kuruluşlarına ait okullarda kota sistemini kaldırarak tüm öğrencilerin din esasına göre kabul edilmesini de kararlaştırmış bulunuyor. Eğitim sisteminde koalisyon ortakları arasında yapılan mutabakatta eğitimin etnik ve dinsel ayrım gözetmemesi ilkesine aykırı olan bu girişime karşı İngiliz halkının yanısıra Muhafazakar-Liberal koalisyonun küçük ortağı Liberal Demokrat’ların Bakanı Vince Cable da isyan ediyor.

CİHATÇILARA KARŞI FETHULLAHÇILAR

Bilindiği gibi Müslüman nüfusun yoğun bulunduğu ülkelerde gençleri radikal İslamdan uzaklaştırıp “Ilımlı İslamcı” yapmak üzere Amerika tarafından kendisine geniş imkanlar tanınan Fethullah Gülen’in gizli cemaatine bu yolla ABD’den sonra İngiltere’de de geniş olanaklar tanınmış olacak. İngiltere uzun yıllardır özellikle Pakistan kökenli Müslüman gençlerin anti-emperyalist Cihadçıların önderliğindeki radikal İslama yönelmesi konusunda ciddi tedirginlikler yaşamaktaydı.

Fethullah okullarına ABD tarafından tanınan finansal destekle bu cemaatin Atlantik’in diğer yakasında da güçlenmesi Amerika’daki istihbarat ve güvenlik kurumlarını birbirine düşürmüştü. Nitekim Fethullah Gülen’in ABD’de kalmak için yeşil kart alması olayı Federal Büro FBI ile ona bu imkanı sağlayan Merkezi Haberalma Örgütü CIA arasında mahkemelere kadar düşen bir kavgaya dönüşmüştü. Sonunda da FBI, Gülen Cematine ilişkin ortaya çıkardığı tüm kanunsuzluklarına rağmen CIA’nin diretmelerine boyun eğmek zorunda kalmıştı. FBI’ın Gülen hakkında en önemli iddiaları kaçak göçmenlik ve devletin fonladığı özel okullardaki finansal sahtekarlıklar üzerine oturtulmuştu. Şimdi de devlet parasıyla özel cemaat okulları açılması sistemine İngiltere’de geçilmiş oluyor.

ŞEYH NAZIM’DAN FETHULLAH HOCAYA

İngiltere’de uzun yıllar Müslümanlar üzerinde etkinliği sağlanan Nakşibendi Şeyhi Nazım Kıbrısi’nin yerini artık ondan daha evrensel olan Fethullah Gülen’in Hizmet hareketi almaya başladı. Diyalog Society adı altında bir yandan eski başbakanlardan yeni vaftiz olmuş Katolik Tony Blair’in Fethullahçıların Dinlerarası Diyalog projesine destek olup 3 semavi dini bir arada buluşturmuştu. Şimdi de bu projeye yeni bir ivme ve destek genç beyinlerin kendi arzularına göre şekillendirilmesi için ortaokul düzeyine kadar indirilmesi tehlikesiyle karşı karşıya.

İNGİLİZ VE ALMAN İSLAMLARI

Kıta Avrupa’sında da bir yandan Almanya yetiştirmesi radikal ve sözde Batı düşmanı Milli. Görüş’e rakip olarak Gülen tarikatı öne çıkartılırken İngiltere’nin bu yeni açılımı daha da önem kazanmakta. Bilindiği gibi daha bir süre önce Almanya, Anglo-Saksonların (Amerika ve İngiltere) İslam dünyasını ele geçirip Afrika, Ortadoğu ve Yakın Asya’yı “imanla” kontrol etme girişimlerine karşı “Biz de kendi İslamımızı oluşturacağız” demişti.

Almanya ise bir yandan AKP’nin Fethullah Gülen ile koalisyonuna karşı “Deniz Feneri” kozunu öne sürerken diğer yandan da göçmen işçileri ulusal kimliklerini unutturacak şekilde dinsel eşitlik adı altında tüm azınlıkları mezheplerle bölerek inançlı Alman vatandaşları üretmeye çalışıyor.

İngiltere’de de Muhafazakar Parti’nin ulusal eğitimdeki bu son girişimi de tıpkı Almanya gibi Müslüman azınlığı ümmetleştirerek ulusal bilinci yok ettirmeyi amaçlıyor. Türkiye’deki kamu kurum ve kuruluşları ile üniversitelerin son yıllarda İngiliz Üniversitelerindeki lisans ve lisansüstü programlarına doldurduğu Fethullahcı öğrencilerden sonra sıra ortaokul düzeyine kadar gelmiş bulunuyor. Bu yolla şimdilik Londra’da sınırlı özel okul ve hafasonu okullarına el atmış tarikatın daha da zenginleştirilmesi ve yayılması için Kraliçe’nin Muhafazakar hükümeti kapıları ağzına kadar açmış bulunuyor.

***

Fethullah’ın İngiltere Diyalogları

Fethullahçıların İngiltere’deki üniversitelere sızma hareketi 1999 yılında örgütlü bir hale dönüşerek Dialogue Society adıyla bir vakıf ve şirket kuruldu. Başlangıçta kendilerini gizlemelerine rağmen “dini lider ve barış aktivisti” olarak ilan ettiikleri Fethullah Gülen’in izinden gittiklerini artık açıkça ilan etmiş durumdalar. Dialogue Society sadece yaşları 17-27 arasında olan bir üniversite gençlik örgütlenmesi değil. Londra’da yaşayan toplum içerisinde de yaygın bir örgütlenmeleri bulunuyor ve üniversitelerin yoğun olduğu bölgeleri 5 parçaya ayırıp bu bölgelere iki koordinatör atamış durumdalar.

İngiliz İşçi Partisi’ni temel ve kurucu değerlerinden uzaklaştırıp Yeni İşçi Partisi yapan ve Başbakan olduğu dönemde Saddam Hüseyin’in elinde kimyasal silahlar bulunduğu yalanını söyleyip ABD ile beraber Irak’ı işgal edip 1,5 milyon Müslümanın öldürülmesinden sorumlu savaş suçlusu Tony Blair de Fethullahçılarla yakın ilişki içerisinde. Tony Blair’in Faith Foundation’u da Dialogue Society ile paralel çalışmalar yapıp 3 Semavi dini birleştirmeye çalışıyor. Tony Blair bu çalışmaları yaparken Proteston olmaktan vazgeçip 50 yaşından sonra vaftiz olarak katolik olmuştu.

Fethullahçıların hedefleri arasında üniversitelerde Risale-i Nur ve Saidi Nursi Enstitüleri kurmak da var. İngiltere’deki Türk iş çevrelerine de sızan örgüt Business Network aracılığıyla çeşitli aktiviteler düzenliyor. Yakın bir zamanda gerçekleşen Tür-İngiliz Ticaret Odası seçimlerinde de kendi adaylarını başkan seçtirmişlerdi.

Kendilerine Yeni CHP adını veren yeni parti yönetiminin CHP’nin yurtdışı örgütlenmeler atağı sırasında İngiltere’ye danışman statüsüyle atadığı tekstilci işadamı Cafer Mahiroğlu da Business Network’ün bir toplantısında konuşmacı olmuş ve başarılarının sırrını anlatmıştı.

Başkent Londra’da da toplum içinde örgütlenmelerini geliştiren Fethullahçılar, sadece İngiltere haberlerinin yer aldığı ve Türklerin yaşadığı bölgelerdeki marketlerde ücretsiz dağıtılan ve evlere gönderilen Zaman Uk adlı bir de gazete yayınlıyorlar.

1544930cookie-checkYeni bütçeyle Fethullah’a kapılar açıldı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.