Yeni ekonomik vizyon için beyin fırtınası

Ekonomi ve Turizm Bakanı Derviş Deniz başkanlığındaki toplantıya, Türkiye Ekonomi Kurumu Başkanı Prof. Dr. Ercan Uygur, İstanbul Teknik Üniversitesi’nden iktisat profesörü Ömer Günçavdı, Galatasaray Üniversitesi’nden iktisat profesörü Haluk Levent, DAÜ Ekonomi Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Özay Mehmet, Prof. Dr. Mehmet Tahiroğlu, Prof. Dr. Ahmet Yörükoğlu, Prof. Dr. Serhan Çiftçioğlu, Ekonomi ve Turizm Bakanlığı temsilcisi Yrd. Doç. Dr. Vedat Yorucu, Bakanlık Danışmanı ve LAÜ Öğretim Üyesi Hüseyin Eser, Özel Kalem Müdürü Salih Egemen ve öteki yetkililer katıldı.


Bakan Deniz, toplantının başında gazetecilere yaptığı açıklamada, KKTC’nin ekonomik vizyonunu ve bu vizyon çerçevesinde atılacak adımları tartışıp bir plan ve programa koymak amacıyla bu toplantıyı düzenlediklerini söyledi.


Toplantıya çok değerli bilim adamları katıldığını ve katkılarının süreceğini belirten Deniz, “Hedef bir ekonomik vizyonun belirlenmesidir, çünkü KKTC’nin senelerdir gerek yurt dışı, gerek yurt içi etkilerle bastırılmış ekonomisi çok aşama kaydedememiştir” dedi.


Ekonomi ve Turizm Bakanı Derviş Deniz, şöyle konuştu:


“Ancak önümüzde çok önemli bir süreç vardır. Gerek Kuzey’in de AB üyeliği, gerek ileride doğabilecek federal çözümde ekonominin güçlü olması açısından yakalamamız gereken çok önemli bir fırsat var. O bakımdan çok etkili ve planlı çalışılması gerekiyor.


Bugün ortaklık kurmaya çalıştığımız Kıbrıs Rum kesiminin kişi başına düşen gelirine ve ekonomik durumuna baktığımız zaman, aramızda çok büyük fark olduğu görülmektedir ancak gerçek barışın ve anlaşmanın, iki tarafın ekonomik eşitliği üzerine kurulduğu ilkesinden hareket ederek, bunun nasıl başarılacağını ve uygulanabileceğini kesinlikle planlamamız ve yapmamız gerekir.”


Bakan Deniz, plan ve programın çok etkili yapılmasında büyük fayda olacağına işaret ederek, toplantıya katılan bilim adamlarından öncelikleri ortaya koymalarını isteyeceğini, ardından planlı toplantıların süreceğini bildirdi.


Ekonomi ve Turizm Bakanı Derviş Deniz, “Bu bir başlangıçtır. Bu başlangıcın gayesi, yapılacak çalışmaları başlatmaktır. Öncelikle geldikleri ve yapacakları katkılar için tüm bilim adamlarına teşekkür ederim” diye konuştu.

679630cookie-checkYeni ekonomik vizyon için beyin fırtınası

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.