Yeni havayolu salıya kuruluyor

Bakanlar Kurulu saat 11.30’da Başbakan İrsen Küçük başkanlığında toplandı. Başbakan Küçük, toplantıya girmeden yaptığı açıklamada, kurulun rutin konular yanında yeni havayolu şirketi konusunu da görüşeceğini belirtti.

Başbakan Küçük, özel sektörün hisse artırımı istemesi nedeniyle yeni havayolundaki özel sektörün hisse oranını yüzde 60’a, devlet hissesini de yüzde 30’a çektiklerini kaydederek, talep olması halinde özel sektörün hisse oranının daha da artırılabileceğini ifade etti. Küçük, yeni havayolu şirketinden minimum hisse alım sınırını da, 250 bin dolardan 100 bin dolara çektiklerini kaydetti.

Yeni havayolu şirketi konusunda Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hamza Ersan Saner’in yoğun uğraş gösterdiğini ve oluşturulan komitenin çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Küçük, “Şirketin kurulması son aşamaya geldi” dedi. Küçük, şirketin salı günü kurulmuş olacağını belirtti.

REKABET YASASI TÜZÜKLERİ

Başbakan Küçük, Bakanlar Kurulu’nun meclisten geçen Rekabet Yasası’na göre oluşturulan Rekabet Kurulu’nun görevlerini belirleyecek tüzükler konusunu da ele alacağını söyledi.

1516130cookie-checkYeni havayolu salıya kuruluyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.