Yeni önlemler paketi gündemde

Görüşmeden sonra basına ortak açıklama yapan iki bakan, iki ülke arasında yeni bir önlemler paketinin gündemde olduğunu açıkladılar. Gül, toplantıda Türkiye ile Yunanistan arasındaki ilişkileri gözden geçirdiklerini ve ilerleme kaydettiklerini bildirdi.

İki ülke arasındaki güven artırıcı önlemlerle ilgili olarak daha çok çalışmaya karar verdiklerini belirten Gül, Atina’ya ziyareti sırasında daha çok güven artırıcı önlem alacaklarına inandığını söyledi.Bakoyanni ise, Gül ile toplantılarında ikili ilişkileri gözden geçirdiklerini, iki ülke arasında mayıs ayında İstanbul’da imzalanan güven artırıcı önlemlerle ilgili ilerlemeyi değerlendirdiklerini kaydetti. Bakoyanni, bu konuda çalışmaya sürdürme kararı aldıklarını belirterek, yeni paketi Gül’ün Atina’ya yapacağı ziyaret sırasında açıklamayı umut ettiklerini dile getirdi.

EV SAHİPLİĞİ

Gül, Türkiye’nin, en az gelişmiş ülkelerin 2007 yılında yapılacak önemli bir toplantısına evsahipliği yapmak istediğini söyledi.

Gül, BM Genel Kurulu’nun En Az Gelişmiş Ülkeler Eylem Programının Ara Dönem Gözden Geçirme Yüksek Düzeyli Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, bu ülkeler için 2001-2010 yılları arasında öngörülen eylem programının uygulanmasında önemli ilerlemeler kaydedildiğini, ancak yapılması gereken daha çok şeyin olduğunu bildirdi.

Türkiye’nin, dünyadaki yoksulluğu sona erdirmek için harcanan uluslararası çabaları aktif bir biçimde desteklediğini belirten Gül, Türkiye’nin, en az gelişmiş ülkeler de dahil olmak üzere BM fonlarına ve programlarına yaptığı resmi yardımların 2004 yılında 340, geçen yıl da 600 milyon dolara çıktığını ve bu miktarın Türkiye’nin Gayri Safi Yurtiçi Hasılası’nın (GSYH) nın yüzde 0.17’sini oluşturduğunu söyledi.


 
 

1136930cookie-checkYeni önlemler paketi gündemde

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.