Yeni yıl mesajları: Gerginlikten kaçınalım

Kurban Bayramı ve yeni yıl dolayısıyla mesaj yayımlayan Sezer, yeni yılda seçimler başta olmak üzere Türkiye’nin geleceğini doğrudan etkileyecek gelişmelerin yaşanmasının beklendiğini ifade ederek, seçimler konusundaki tartışmalara dikkati çekti.


”Sıkıntıların, düşüncelerin dile getirilmesinden rahatsızlık duyulmamalıdır. Demokrasi, yalnızca yurttaşların belli dönemlerde oylarını kullandıkları, sonra da kenara çekildikleri bir rejim değildir” diyen Sezer, şöyle devam etti: “Özgür ve katılımcı rejimlerde herkes isteklerini demokratik kanallardan her zaman dile getirebilir. Bu isteklerin başka alanlara çekilmesi, demokrasinin ruhuna uygun bir tutum değildir. Demokrasi bir uzlaşma rejimidir. Yapıcı eleştirilerin dikkate alınması, yanlış adımların atılmasını da önleyecektir. Sıkıntıların, demokratik ilkelere bağlı kalarak, gerginliğe yol açmadan aşılması için herkesin duyarlılıkla hareket etmesi, yönetim erkinin de görevlerini dikkatle ve özenle yapması gerekmektedir. Tüm adımların uzlaşmayla atılması, ülkenin önünü kapatacak girişimlerden, gerginlik yaratacak tutum ve davranışlardan kaçınılması önemlidir.”


“SORUNLAR  UZLAŞMAYLA ÇÖZÜLMELİ”


TBMM Başkanı Bülent Arınç, ”Gereksiz korkulardan, vehimlerden sıyrılarak, sorunlarımızı toplumsal barış ve uzlaşmayla çözmeye çalışmalıyız” dedi.
Arınç, Cumhuriyetin temel değerlerine yürekten bağlı Türk milletinin, TBMM’de hayat bulan iradesinin çözmeyeceği sorun, aşmayacağı engel olmadığını ifade etti.
Milletin hiçbir şekilde umutsuzluğa ve karamsarlığa kapılmamasını isteyen Bülent Arınç, ”2007 Yılı içerisinde, iki önemli seçimin yapılacak olması nedeniyle, yapay gerginlikler oluşturarak, milletimizi huzursuz etmeye çalışanlar, beyhude uğraş içindeler. Meclisimiz, görevinin bilincindedir, hiçbir kargaşaya ve tartışmaya mahal vermeden gerekli tüm çalışmaları başarıyla tamamlayacaktır”dedi.


“TÜRKİYE SEMBOL ÜLKE”


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, farklı inanç ve kültürler arasında şiddet ve nefretin giderek yaygınlaştığı dünyada, Türkiye’nin yüzyıllardır olduğu gibi, bugün de barış içerisinde bir arada yaşamanın sembol ülkesi olduğunu bildirdi.


Erdoğan, mesajında özlemi çekilen özgür ve müreffeh Türkiye’nin, artık ufukta belirmeye başladığını dile getirerek, 2007 yılının bu bakımdan çok parlak bir yıl olacağına inandığını kaydetti.


”Aramızda kardeş kavgası çıkarmak isteyenlere, birlik ve beraberliğimizi bozmaya çalışanlara vereceğimiz en anlamlı, cevaplardan biri bayramlarımızdır” diyen Erdoğan, ”Gelin dayanışma ve yardımlaşma duygularımızın zirveye çıktığı, bu özel günleri, bütün bir yıla yayalım. Bu kardeşlik ruhunu her gün yaşayalım ve bir birimize yaşatalım” dedi.

1037350cookie-checkYeni yıl mesajları: Gerginlikten kaçınalım

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.