Yeni Zelanda Polonya’da elçilik açtı

İki başbakan, görüşme sırasında iki ülke arasindaki ticari ilişkilerin kolaylaştırılması için bir vergi antlaşmasını imzalandılar.
 
Görüsme sırasında bir açıklama yapan Yeni Zelanda’nın bayan Başbakanı Helen Clark, “Bu antlaşmanın ardından iki ülke ticari ilişkilerinde bir artış olacağına ve Polonya ile daha çok yakınlaşacağımıza inaniyorum” dedi.
 
Yeni Zelanda’nin AB piyasasındaki yükselişini muhafaza ettirmesinin gerektiğini söyleyen Başbakan Clark, ” Polonya, Avrupa Birligi’nin en büyük ülkesi ve bu da Polonya’nın Brüksel’de ki en büyük ses olduğu anlamına geliyor. Yeni Zelanda’da Brüksel’le ilişkilerini güçlendirmek istiyor” diye ifade etti.

Polonya Başbakanı Marek Belka’da görüşme sonrası yaptığı açıklamada “Polonya, Pasifik ve Asya ülkeleriyle ilişkilerinin gelişmesi için çaba gösteriyor. Ayrıca bu ülkelerde daha iyi anlaşılmak istiyor.Yeni Zelanda  bizim için çok önemli bir dost ülkedir” dedi.
 
TÜRKİYE’YE GEÇTİ

Clark, Başbakan Marek Belka ile gerçekleştirdiği görüsmenin ardından Auschwitz-Birkenau’yu ziyaret etti. Buradaki ziyareti sırasında oldukça duygulanan bayan Başbakan, ” Poloya’nın oldukca trajik bir tarihi var. Burada herkesin de anlatacağı bir hikayesi var”diye duygularını dile getirdi.
 
Yeni Zelanda Başbakanı’nın Polonya ziyaretinin ardından Türkiye’ye geçerek “Anzak Günü”  90’ncı yıl anma törenlerine katıldı. Konuk Başbakan, Türkiye’de “Anzak Günü”nün 80 ve 85’nci yıl dönümü anma törenlerine katıldığını söyledi.

1104360cookie-checkYeni Zelanda Polonya’da elçilik açtı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.