Yeni Zelanda’da terör korkusu

Gizli eğitim kamplarına düzenlenen baskınlarda silahlar yakalandı. Tutuklanan 17 şüpheli arasında ünlü Maori hakları savunucusu Tame Iti’de bulunuyor.

Yeni Zelanda Polisi’nden yapılan açıklamada grubun uzun süredir izlendiği ve baskın yapılan yerlerin ormanlardaki gizli eğitim kampları olduğu bildirildi. Baskınlara ilişkin konuşan ve adını açıklamayan bir polis kaynağı gazetecilere, “Bu adamlar çok ciddi. Öldürmekten bahsediyorlar” dedi.

Polis kaynakları grupla ilişkili 60 kadar kişinin telefonlarının dinlendiğini, bazılarının işin içinde terörist faaliyet olduğunu anlayınca kendilerini geri çektiğini  kaydetti. Grup üyelerinin birbirlerine gönderdikleri text mesajlarında “Bu ülkede yaşayan beyazlara ölüm” gibi ifadelerin yer aldığına dikkat çekiliyor.

Polis kaynakları grubun oldukças acemice hareket ettiğini de kaydetti. Bu kaynaklara göre grup askeri malzemeleri mahallelerindeki dükkanlardan satın almış ve İrlanda’daki IRA’ya özenmişler.

Operasyonlar özellikle Maoriler arasında tepki topladı. Tame Iti’nin avukatı suçlamaların gülünç olduğunu söyledi.

Maoriler, Avustralya Aborjinleri’nin aksine oldukça savaşçı bir ulus. Yeni Zelanda anayasında yerleri var ve ülkenin azınlığı değil ortağılar. Yeni Zelanda ulusal marşı hem İngilizce, hem Maori dilinde söyleniyor.

FOTOĞRAF: Tutuklular arasında ünlü Maori hakları savunucusu Tame Iti’de bulunuyor.

1160430cookie-checkYeni Zelanda’da terör korkusu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.