Yenidüzen Gazetesi’ne Açık Mektup…

pişmanlık duymanız bir şey ifade etmeyecektir.


Daha sonra yazmaktan çok pişman olacağınız bir konuda, konunun taraflarına tek bir telefon edip bir soru bile sormadan yazdığınız bu yazıdan dolayı üzüntülerimi bildiriyorum.
Hukuk ve adalet, bir gün gelir hepimize gerekebilir. Hukuken sürmekte olan bir dava için ve kazanacağımız kesin olan bir dava için suçlanmamızı kabul edemeyiz ve bu konuda her türlü hukuksal işlemi yapmaya kararlıyım. Dava sonuçlandığında, bu yazdığınız yazı için çok üzüleceğinizi iyi bilmekteyim.


Size bir önerim olacak. Eğer yürekliyseniz ev basın ahlak ilkelerine güveniyorsanız, lütfen bu önerimi kabul ediniz.
 
Eğer söz konusu davayı Yargıtay aşamasında kaybedersem ya da dava Yargıtay’da bozulmazsa, KKTC’deki öğretim üyeliği görevimi bırakacağım. Siz de bu yazdıklarınız yalan çıkarsa ya da davayı kazanırsam, gazetecilik görevini bırakacak mısınız ? Size bu yanıltıcı bilgiyi veren okurunuzun ismini açıklayacak mısınız ? Saklanmasına ve çamur atmasına izin mi vereceksiniz?
 
Sizi bu konuda samimi olmaya davet ediyorum.
Lütfen bu konudaki samimi düşüncenizi bana bildiriniz.
 
Sayın Ekmekçi,
 
Bir kişinin siyasi ve kişisel nedenlerden kaynaklı olarak sizlere ilettiğini çok iyi bildiğim yanıltıcı bilgilere dayanarak daha sonra yazmaktan büyük pişmanlık duyacağınız bir makale yayınlamış bulunuyorsunuz.
 
Yaptığınız ahlak dışı “yargısız İnfaz”ı, bütün KKTC kamuoyuna ve ilgililere duyurmaktan asla çekinmeyeceğimiz gibi, görmezlikte geldiğiniz hukuk ve hakların, gün gelecek size de lazım olacağınız göreceksiniz.
 
Yazdığınız yazıda ima etmeye çalıştığınız kişiler, Prof. Dr. Ruşen Keleş ve Yrd. Doç. Dr. Birol Ertan olup bu yazıyı yazan kişidir.
 
DAÜ Hukuk Fakültesi’nde okutulmak için hazırladığımız “Çevre Hukukuna Giriş” kitabı, Türkiye’de de bir çok üniversitede ders kitabı olarak okutulmaya devam etmektedir.
 
DAÜ bünyesinde öğretim üyesi olarak görev yaptığımız halde yazdığımız çok sayıda kitap Yargısal makamlarda devam etmekte olan bir davayı “mal bulmuş mağrubi” gibi köşenize taşımanızı ahlak ve hukuk ile bağdaştıramıyorum.


Şahsımızla ilgili davanın sürdüğü dikkate alındığında, yargı aşamasındaki bir konuda düşünce belirtmeniz, hukuka ve ahlaka sığıyor mu? Bu nasıl demokratlıktır ?
 
Sayın Ekmekçi,


Kesinleşmemiş bir yargı kararını gazete köşenize taşıyarak büyük bir ayıp ve meslek etiğine uymayan bir davranış sergilediniz. Bu davranışınızı yargı aşamasına taşıyacağımızdan emin olmanızı isterim.
 
Sayın Ekmekçi,
 
Çevre Hukuku kitabımız konusunda Yargı tarafından verilmiş nihai bir karar yoktur. Peki, öyleyse, ortada kesinleşmiş bir karar varmış gibi yazılar döşenmenizin nedeni nedir ? Sizin ahlakınız, bu konuda söz söylemeye uygun mudur ?
 
Sözünü ettiğiniz dava, halen Yargı aşamasında olup kesinlikle ve kesinlikle lehimize sonuçlanacağına inanıyoruz. Bu konudaki inancımız o kadar güçlüdür ki, sizlere burada bir söz vermek ve sizi de bu yazdığınızdan dolayı aldığınız sorumluluğun gereğine göre hareket etmeye davet ediyorum.
 
Sizlere baştaki önerimi yinelemek istiyorum.
 
Bu davayı kaybedersem, DAÜ’deki görevimden ayrılacağım.


Eğer kazanırsam, ki kazanmamız söz konusu bile değildir, siz de gazeteciliği bırakacak mısınız ?


Size bu yanlış bilgileri veren DAÜ’deki okurunuz da Yücel’ecek midir ? DAÜ’deki görevinden istifa edecek midir?


Bunun takipçisi olacak mısınız?


Her önünüze gelen mektubu araştırmadan yayınlamaya devam mı edeceksiniz? Meslek etiğiniz bunu mu gerektiriyor ?


Sayın Ekmekçi,


Sorularıma yanıt bekliyorum.


Yakında sonuçlanacak nihai Mahkeme Kararı ile size ve sizi yanlış bilgilendiren Okurunuza gereken en iyi yanıt verilecektir. Pişman olacaksınız, ama çok geç olacak. Emin olunuz.


Saygılarımla, çalışmalarınızda başarılar dilerim.


__________


* Yrd. Doç. Dr. Birol Ertan
DAÜ Siyasal Bilgiler Bölümü Öğretim üyesi

703340cookie-checkYenidüzen Gazetesi’ne Açık Mektup…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.