Yense de beğenilmedi…

Spor Toto Süper Lig’de 3 haftadır mağlup olan Beşiktaş, sahasında ligde kötü günler geçiren Sivasspor’u konuk etti. Maça hızlı bir başlangıç yapan siyah-beyazlılar, Bobo ve Necip’in attığı gollerle maçtan 2-1 galip ayrılmayı başardı. Beşiktaş bu galibiyetle kötü gidişe ‘dur’ demiş oldu. Siyah-beyazlılarda doğum gününü kutlayan Guti oynadığı futbol ve özellikle ilk golde İbrahim Üzülmez’e attığı müthiş pasla bolca alkış aldı.

Maça galibiyet için müthiş bir baskıyla başlayan siyah-beyazlılar, aradığı golü erken buldu. 6. dakikada rakibinden müthiş bir hareketle sıyrılan Guti, sol taraftan kaçan İbrahim Üzülmez’in önüne güzel bir pas attı. Tecrübeli oyuncunun ortasında Bobo topu ağlara yollamakta zorlanmadı ve takımını 1-0 öne geçirdi.

Maçın 24. dakikasında bu kez Necip sahneye çıktı. Soldan yapılan ortada ceza sahası içinde top genç oyuncunun önünde kaldı. Dengesiz şekilde topu kontrol eden Necip, yine de düzgün bir vuruşla topu ağlara yollamayı başardı. Böylece Beşiktaş 2-0 öne geçmiş oldu. Maçın ilk yarısı da bu sonuçla tamamlandı.

İkinci yarıya daha iyi başlayan taraf Sivasspor oldu. Beşiktaş orta sahada çok top kaybetmeye başladı. 67. dakikada Necip inanılmaz bir pas hatası yaptı. Topu alan Suarez Rüştü’nün altından topu ağlara yolladı ve maçta durumu 2-1 yaptı.

NTVSPOR.NET İNÖNÜ STADI’NDAYDI

Bu dakikadan sonra Beşiktaş Teknik Direktörü Schuster Nihat ve Yusuf’u alarak oyunda insiyatifi yine ele almak istedi. Ancak hafta içi oynanan kupa maçının yorgunluğunu üzerinden atamayan Beşiktaş istediği futbolu bir türlü oynayamadı. Son dakikaları siyah-beyazlı taraftarlar için sıkıntılı geçti. Maçın son dakikasında Sivasspor inanılmaz bir gol kaçırdı. Defans arkasına sarkan Cihan Yılmaz, Rüştü’yle karşı karşıya kaldı. Vuruşunda top direkten döndü, seken topa bu kez Musa vurdu ancak top az farkla yandan auta çıktı. Bu pozisyondan sonra maçın hakemi Tolga Özkalfa son düdüğü çaldı ve Beşiktaş maçtan 2-1 galip ayrılmayı başardı. Siyah-beyazlılar ligde 3 maç aradan sonra kazanmayı başardı.

Beşiktaş’ta Guti, Ernst ve İbrahim Üzülmez maçın öne çıkan isimleriydi. Guti özellikle ilk yarıda takımını çok iyi yönlerdirdi. İkinci yarıda yorulunca yerini Yusuf’a bıraktı. Ernst her zaman olduğu gibi mücadelesiyle alkış toplarken, İbrahim Üzülmez’in sol kanattan yaptığı bindirmelerle Sivasspor defansını rahatsız etti.

SPOR TOTO SÜPER LİG
BEŞİKTAŞ: 2 – SİVASSPOR: 1
Stat: FİYAPI İnönü
Hakemler: Tolga Özkalfa, Mehmet Şahan Yılmaz, Gökhan Memişoğlu
Beşiktaş: Rüştü, Hilbert, İbrahim Toraman, Ersan, İbrahim Üzülmez, Ernst, Necip, Guti (Dk. 70 Yusuf), Tabata, Holosko
(Dk. 70 Nihat), Bobo (Dk. 79 Fatih)
Sivasspor: Akın, Abdurrahman, Sedat (Dk. 42 Diallo), Ivanovs, Ziya, Kadir, Keita, Mehmet Nas, Erman (Dk. 46 Suarez), Zita (Dk. 76 Cihan), Mehmet Yıldız
Goller: Dk. 5 Bobo, Dk. 23 Necip (Beşiktaş), Dk. 67 Suarez (Sivasspor)
Sarı Kartlar: Dk. 36 Sedat, Dk. 69 Mehmet Nas, Dk. 71 Mehmet Yıldız, Dk. 88 Suarez, Dk. 88 Abdurrahman (Sivasspor), Dk. 56 Guti (Beşiktaş)

(ENİS BERKİ-ntvmsnbc)

727700cookie-checkYense de beğenilmedi…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.