‘Yer Bize Çimen Verdi’ finalde

10 FİLM FİNALDE YARIŞACAK

Doğa Filmleri Yarışması sekreterliğinden yapılan açıklamada, ulusal kategoride finale kalan diğer filmler ve yönetmenleri şöyle sıralandı: Düşlere Uzanan Patikalar (Hande Odabaşoğlu), İşte Böyle (Osman Şişman), Kız Çocuğu (Hakan Berber), Palandökende İki Parça Tahta (Aygün Filiz), Bisiklet (Serhat Karaaslan), Kalan Kuşların Şarkısı (Erdem Şimşek), Save The World (Boral Kambay).

BÜYÜK ANADOLU YÜRÜYÜŞÜ DE BELGELENDİ

Finale kalan eserler arasında ayrıca Hakan Tosun’un yönettiği Büyük Anadolu Yürüyüşü adlı belgesel de yer aldı. Hakan Tosun, 2011 Nisan’ında ülkenin değişik bölgelerinden yola çıkarak yaşam alanlarına yönelik tehditlere dikkat çekmek amacıyla kırk gün boyunca yürüyerek Ankaraya’ya ulaşan doğa savunucularını adım adım izleyerek yürüyüşü belgelemişti.

ÖDÜL TÖRENİ 7 MART’TA FRANSIZ KÜLTÜR MERKEZİ’NDE

Üniversiteler kategorisinde ise Büyük Aşıklar (Nagihan Çakar), Bu Sese Kulak Verelim (Veysel Cihan Hızar) ve Çöp (Burak Türten) gibi filmlerin finale kaldığı yarışmada ödüle değer görülen eserler 07 Mart 2012 tarihinde İstanbul Taksim’deki Fransız Kültür Merkezi Sinema Salonunda gerçekleştirilecek olan Festival açılış gecesinde açıklanacak.
Yarışma sekreterliğinden yapılan açıklamada, finalist filmlerin ayrıca Dağ Filmleri Festivalinin programına da alındığı belirtildi.

1536010cookie-check‘Yer Bize Çimen Verdi’ finalde

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.