YER – SEN

Ülkemizde evlere şenlik bir kamu sektörü sendikacılığı anlayışı var ki, neresinden anlatmaya başlasam bilemiyorum. Neresinden anlatsam elimizde kalacak olan bu sendikacılık türüne dünyanın başka bir ülkesinde rastlanabileceğini hiç sanmıyorum. Şımartılmış, marjinalleşmiş ve yozlaşmış sendikacılığın son örneği olan bu oluşumların ülkenin ekonomik, siyasal ve toplumsal yapısının değişiminde en büyük engel olduğu ve adete statükonun bekçilerine dönüştüğü her geçen gün anlaşılıyor.
Hatırlayacağınız gibi, KTHY’nin yaşatılması konusunda hem KTHY yöneticileri, hem Anavatan Türkiye’den ilgili kurumlar ve son dönem KKTC hükümeti elinden geldiğince özverili davranarak önlemler paketi hazırlamışlardı. İlgili sendika olan HAVA-SEN, allem etti, kallem etti, önlemlerin yürürlüğe girmesini engelledi ve sonunda KTHY tarihe karşıtı. İlgili sendika HAVA-SEN, KTHY kapanınca oldu mu size YER-SEN!
KTHY çalışanları işlerinden olduğu gibi birçok haklarını da alamadılar. Bunun suçu da en başta krizi yönetemeyen sendika oldu. KTHY çalışanlarını işsiz bırakan HAVA-SEN neyi başardı ? Koskoca bir hiç. Olan KTHY çalışanı dostlarımıza oldu. Sonunda, HAVA-SEN oldu, YER-SEN!
DAÜ’nün çıkmazdan kurtarılması için üniversite dışı zarar eden birimlerinin eğitim kalitesini arttıracak, mevcut zarardan kurtarılacak ve üniversiteye katkı sağlanacak bir formül ile kiralanma yoluna gidildi. Ağalar yine ayağa kalktılar. Polisle çatıştılar, polise saldırdılar, bazıları da elbette bu arada dayak yedi. Sonra ne oldu? Sayıları 100 civarında olan DAÜ okul öncesi eğitim kurumları öğretmenlerinin 85 tanesi, Doğu Akdeniz Doğa Koleji ismini alan yeni eğitim kurumuna iş başvurusunda bulundu. Sendika ortalığı velveleye verdi, ancak DAÜ Yönetimi ve Hükümet geri adım atmadı, ilgili sendikaya YER-SEN dediler, olay kapandı. Şimdi mahkeme kapılarında bitmiş işin peşine düştüler. Kolay Gelsin !
Polise saldıran sendikacı ve eylemci grup içinde birkaç ismin tespit edilerek tutuklanması üzerine, KTÖS Sekreteri sendika ağası hemen hedefi gösterdi: Eylemciler, ilk hedefiniz Türkiye Büyükelçiliği’dir, İleri! Peşinden kimse gitmedi, YER-SEN’iz.
Kamu kesimi sendikalarına çöreklenmiş sendika ağalarına karşı dik duracak, pabuç bırakmayacak, önlem almak ve uygulamaktan çekinmeyecek bir Hükümet ve bürokrasi yaratamazsak, üç beş marjinalin ülke gündemini belirlemesine izin vermiş oluruz. Oysa bu ülke, üç beş bin kamu çalışanının refahı uğruna, tarım ve hayvancılık sektörünü batıramaz, turizm sektörünün çökmesine izin veremez, esnaf ve zanaatkarların sorunlarını görmezden gelemez. Üniversiteli işsiz gençlerimizin sorunları, yerel yönetimlerin kaynak kıtlığı, esnafın kredi ihtiyacı, özel sektör çalışanlarının zor çalışma koşulları, turizmcinin yüksek girdi masrafları gibi sorunlar dururken, bütçenin üç beş bin kamu çalışanına akıtılmasının adaletli yönetim ile açıklanması söz konusu olamaz. Bu ülkede memurlar dışında başka kesimler de var ve onların sorunlarının çözümlenmesi için de kaynak ihtiyacı bulunuyor. Devlet, topladığı vergi gelirleri ile kamu çalışanlarının ve emeklilerin maaşlarını ödeyemezken, tarımcının, hayvancının, turizmcinin, esnaf ve zanaatkarın sorunlarını nasıl çözecek? Bu nedenle, yegane çözüm, irade sahibi bir hükümetin üç beş marjinal sendikacının karşısına çıkıp önlemler budur, YER-SEN’iz deyip adım atmadan yoluna devam etmesidir.
Vergi gelirleriyle çalışanların maaşları bile ödenemezken, 2 milyar dolar ithalata karşın 100 milyon doları bulmayan ihracat yapılırken, üniversiteli gençlerimiz işsiz sokaklarda gezerken, özel sektör varlık-yokluk savaşı verirken, tarım sektörü can çekişirken sendika ağalarından korkup gerekli önlemleri alıp uygulayamayan bir hükümetin kendini yıpratacağı gibi, ülkeyi de yönetemeyeceği çok açık. Bu nedenle, bu marjinal sendikacıların karşısında çıkıp YER’SEN’iz diyecek bir hükümet politikası beklentimiz vardır.
HAVA-SEN oldu YER-SEN. Başka kurumlar batmadan ve çıkmaza girmeden gerekli önlemleri almanın zamanıdır. YER’SE.

673270cookie-checkYER – SEN

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.