Yerel seçim kampanyası başladı

Muhafazakar lider ve Başbakan David Cameron, Büyük Britanya yeniden doğuşu yaşıyor” diyerek ekonomi yönetimini övdü ve gelecek yıl ki genel seçimleri kazanması durumunda AB referandumunun gündeme geleceğini de yineledi.

İngiltere Bağımsızlık Partisi (UKIP) ise seçim posterlerinde AB karşısında kendi lideri Nigel Farage dışındaki bütün liderlerin ağızlarının bağlı olduğunu öne sürdü.

SOSYALİSTLERİN OYU TUSC’A

Öte yandan TUSC adayı olan Oktay Şahbaz, seçmenlere bir mektup yazarak destek istedi. Muhafazakar ve Liberal Parti iktidarının özelikle göçmenlerin hayatını zorlaştırdığını savunan Şahbaz mektubunda şunları dile getirdi:

“Gıda, ulaşım, gaz ve elektrik ve benzeri alanlarda yapılan zamlar rağmen çalışanların ücretlerinde ve sosyal yardımlarda enflasyon altı veya sıfır zam dayatmaları sonucu hayat pahalılığı ve yoksulluk artıyor. Yatak odası vergisi (bedroom tax), belediye vergisi ve kira artışları da halkın yaşam koşullarını daha da zorlaştırdı. Öte yandan eğitim, mahalle doktorlukları (GP) ve hastanelerdeki kesintiler ve özelleştirmeler hem sağlımızı hem de çocuklarımızın geleceğini zora sokuyor. Her ne kadar bunları koalisyon hükümeti hayata geçirmiş olsa da, daha da kötüsü işçi Partisi (Labour Party)’ninde bu kesintileri desteklemesi ve kesintilere devam edilmesi konusunda açıklamalarda bulunmasıdır. İşçi Partisi’nin kesinti yanlısı politikalarda ne kadar istekli olduğunu Haringey sakinleri olarak görebiliyoruz. İşçi Partisi belediyesi olarak bilinen Haringey Belediyesi şimdiye kadar başta belediye servisleri, evsizlik, kira artışı, parkların ve okul öncesi oyun sahaların kapatılmasına kadar bir çok saldırıya imza attı ve Koalisyon Hükümeti’nden bir farkı olmadığını gösterdi” Şahbaz, “Seven Sisters bölgesindeki adayınız olarak sizlere ‘Her türlü kesinti ve özelleştirmeye hayır’ şiarıyla sesleniyorum. Temsilcisi olduğum TUSC koalisyonu işte bu sloganla, yerel seçimlere yaklaşık 500 adayla girerek belediye servislerini korumaya çalışacak…”

TUSC’UN TALEPLERİ

•Her türden Milliyetçiliğe ve Irkçılığa Karşı!
•Haringey’de tüm Kesintiler Durdurulsun!
•Bütün Kesintilere ve Özelleştirmeye Karşı!
•Kaliteli Kamu Hizmetleri!
•Herkese İş ve Ev Olanağı!
•Sendikal Haklar İçin Mücadele!
•Doğayı Koruyalım – Küresel Isınmaya Hayır!
•Herkese Yaşanılır Bir Emeklilik Ve Herkes Adil Sosyal Haklar!
•Herkese Parasız Eğitim Hakkı!

Sokakta 22 Mayıs’taki yerel seçim havası yok… Türkiye ile kıyaslandığında seçim kampanyası çok sönük geçtiği söylenebilir.

850940cookie-checkYerel seçim kampanyası başladı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.