İşyeri belediye vergisindeki artışa itiraz

Özbek ortağı olduğu Med Chem Pharmacy’nin bu yıl geçen yılın 7 bin sterlin fazlasıyla 18 bin sterlinlik bir belediye vergisi fatura aldığını belirterek, belediyenin vergiye konu olan işyerlerinin konumunu keyfi olarak saptadığını öne sürdü.

Özbek şunları söyledi:

“Haringey Belediyesi görevlileri 1940’lardaki yapılanmayı göz önüne alarak bilgisayar başında güncelleme yapmakta ve ona göre de verginin matrahını ve vergisini belirlemektedir. Oysa vergiye konu olan işyeri yerinde araştırılmalıdır. Caddenin genişliği, uzunluğu belki her yıl değişmiyor ama kaldırımdan geçenler ile işyerindeki tuvalet ve mutfak sayısı, içeri giren müşteri oranı sürekli değişmektedir…”

Belediyenin keyfi vergi saptamasına karşı ilk iş olarak bir hukukçudan itiraz dilekçesi hazırlattığını belirten Özbek şunları söyledi:

“Örgütsüz toplumlar ve topluluklar dağılmak zorundadır. Bu kural esnaflar için de geçerlidir… Caddedeki dev süpermarket zincirleri ve kumarhaneler dışında kalan 240’a yakın esnafı tek tek ziyaret ederek itiraz dilekçesini imzalatmaya başladım. Eczanede yoğun bir tempoda çalışmama karşın bu haksızlığa karşı esnafı harekete geçirebilmek için ciddi bir zaman ayırıyorum…”

İtiraz dilekçesine gösterilen ilgiden memnun olduğunu belirten Özbek, belediyenin de esnafın sesine kulak vermesini ve bölgenin daha yaşanılabilir kılınması için adaletli bir vergi matrahı ve oranı saptamasını istedi.

826870cookie-checkİşyeri belediye vergisindeki artışa itiraz

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.