Yerine ‘kayyım’ atanan rektörden veda mesajı

Boğaziçi Üniversitesi rektörlük seçiminde oyların yüzde 86’sını almasına karşın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından yerine atama yapılan mevcut rektör Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu, “Akademik hayatımı noktalıyorum” diyerek bir veda mesajı yayımladı.

676 sayılı KHK ile rektörlük seçimlerinin kaldırılmasının ardından 12 Temmuz’da rektörlük seçimlerinin tamamlanmasına rağmen rektör ataması yapılmayan Boğaziçi Üniversitesi’nin yeni rektörü belli oldu. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, öğretim üyerinin yüzde 90’ının katıldığı seçimlerde yüzde 86 oy alan ve YÖK tarafından tek isim olarak Cumhurbaşkanlığı’na gönderilen Prof. Gülay Barbarosoğlu yerine Prof. Mehmed Özkan’ı rektör olarak atadı. Prof. Özkan, 12 Temmuz’da yapılan seçimlerde aday olmamıştı.

Atamanın ardından veda mesajı yayınlanan Barbarosoğlu, akademik kariyerini sonlandırdığını duyurdu:

“5 Ağustos 2012 tarihinden itibaren büyük gurur, mutluluk ve heyecanla sürdürdüğüm rektörlük görevimin sonuna gelmiş bulunuyorum. Ülkemizde olduğu kadar uluslararası alanda da birçok başarıya imza atan, özgürlükçü, çoğulcu ve katılımcı bir anlayışla üniversitemizi akademik ve bilimsel alanda daha da yukarılara taşıyan, birlikte görev yaptığım tüm arkadaşlarıma, destek veren tüm öğretim üyelerimize, çalışanlarımıza ve öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum.

Kırk yılı aşkın bir süredir öğrenci, öğretim üyesi ve idareci olarak çeşitli düzeylerde katkıda bulunduğum üniversitemize veda ediyor ve akademik hayatımı noktalıyorum. Boğaziçi Üniversitesi’nin tarihi, gelenekleri, ilkeleri ve üstün kadrosu sayesinde gelecekte de varlığını en başarılı şekilde sürdüreceğine eminim. Göreve yeni atanan Sayın Prof. Dr. Mehmed Özkan’a ve yeni yönetime başarılar dilerim.”

2027850cookie-checkYerine ‘kayyım’ atanan rektörden veda mesajı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.