Yerkel’e rapor veren doktor sorgulanacak

Başbakanlık Müşaviri Yerkel’e yerdeki yurttaşa tekme attığı ayağından rapor veren doktora 6 aya kadar meslekten men cezasıyla sorgulanacağını açıkladı

Soma’daki maden faciasının ardından Başbakan TayyipErdoğan’ın ziyaretine yönelik yapılan protestolarda yeredüşen bir vatandaşa tekme atan Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel’in sağ dizindeki kızarıklık ve yumuşak doku şişliği tanısıyla rapor aldığı belirlendi. TTB sahte rapor vermekten doktora 15 günden 6 aya kadar uzanan meslekten men cezasıyla sorgulanacağını açıkladı. Yerkel’in, Soma’da yere düşen bir vatandaşa tekme atmasının ardından AKP sözcüleri 7 günlük iş göremez raporu aldığını açıklamıştı. Yerkel’e raporu veren doktor ve hastane belli oldu. Radikal gazetesinin haberine göre Yerkel, Soma’da Başbakan Erdoğan’ın yanında protestocuya tekme attığı gün olan 14 Mayıs’ta saat 20.00’de sağ dizde şişlik ve ağrı şikâyetiyle Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne giderek doktor Şervan Gökhan’a muayene oldu. Yerkel, muayenede, sağ dizindeki ağrı ve şişliğin düşme nedeniyle oluştuğunu söyledi. Sağ dizinin filmi çekildikten sonra Yerkel’e yedi gün iş göremezlik raporu verildi.

ÖYLE VURMUŞ Kİ!

Yerel’in sağlık raporunda şu tespitler yer aldı: “Sağ dizde yaklaşık 10×10 cm. ödem (sişlik), ekimoz (kızarıklık) ve yumuşak doku şişliği, sol omuz ve göğüs ön yüzde ekimoz ve yumuşak doku şişliği mevcuttur. Extremite (kol ve bacak) hareketlerinde hassasiyet ve yürümede güçlük mevcut olup hastada yaygın yumuşak doku travması mevcuttur. Hastaya 7 gün iş göremezlik raporu verilmiştir.” TTB Genel Sekreteri Bayazıt İlhan, Ankara Tabip Odası’nın disiplin soruşturması yürüteceğini, Şervan Gökhan’ın sahte rapor vermekten 15 günden 6 aya kadar uzanan meslekten men cezasıyla sorgulanacağını açıkladı. Ankara Tabip Odası’nın verdiği cezaya hekimin itiraz etmesi halinde konunun Türk Tabipleri Birliği Yüksek Onur Kurulu tarafından değerlendirileceğini belirten İlhan, onur kurulunun da meslekten men cezası vermesi halinde hekimin, İdare Mahkemesi’ne itiraz hakkı bulunduğunu anımsattı. Soruşturmanın hastanenin bilgi belgeleri vermesi halinde çok kısa sürede sonuçlanacağını belirten İlhan, bazen hastanelerin bilgi belgeleri vermeye geciktirebildiğine dikkat çekti.

HERGÜN İNGİLTERE BASININDA

Guardian gazetesi, Soma’da bir protestocuyu tekmelerken görülen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın danışmanı Yusuf Yerkel’in, sağ dizinde doku şişliği tanısıyla yedi günlük darp raporu almasını sayfalarına taşıdı.

Yerkel’in doktorlara ‘düştüğünü’ söylediğini yazan gazete olayın hemen ardından ‘hakarete uğradığı ve provokasyon yapıldığı için’ önce özür dilemeyi reddeden Yerkel’in, fotoğrafın sosyal medyada yayılmaya başlamasıyla özür dilediğini de hatırlatıyor.

İLGİLİ KÖŞE: Faruk Eskioğlu / Nefes alamıyorum dostlar…

1419240cookie-checkYerkel’e rapor veren doktor sorgulanacak

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.