Yetti gari mitinginde 2 milyon

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun öncülüğünde, partinin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanması sonrası başlatılan “adalet yürüyüşü”, “büyük adalet mitingi”nin gerçekleştirileceği Maltepe meydanında sona erdi. 25 gün süren yürüyüşte bugüne dek, 432 kilometre yol katedildi. Kalan üç kilometrenin ikisinde kurmaylarıyla birlikte yürüyen Kılıçdaroğlu, yolculuğunu tek başına tamamladı. Kılıçdaroğlu, miting alanındaki konuşmasına başladı.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından satır başları şöyle: 

“Aziz vatandaşlarım, benimle birlikte 450 kilometreyi kat eden sevgili yol arkadaşlarım. Sevgili adalet arayışçıları. Televizyon başında izleyen vatandaşlarım, Maltepe’den tüm İstanbul’a tüm Türkiye’ye gönül dolusu selamlar, sevgiler, muhabbetler gönderiyoruz.

15 Haziran 2017’de sabah saatlerinde Ankara Güven Park’ta başlattığımız yürüyüşü Maltepe’de noktaladık ama kimse bu yürüyüşün bir son olduğunu düşünmesin, bu yürüyüş bizim ilk adımımızdır.

Herkes şunu çok iyi bilsin, 9 Temmuz yeni bir adımdır, yeni bir iklimdir, yeni bir tarihtir. 9 Temmuz yeni bir doğuştur. Ankara’da yürüyüşe başladığında bir grup yurttaşımızla beraber ilk gün 21 kilometreyi 10 dakikalık arayla bitirdik. 10 dakika bir yerde mola verdik ve 21 kilometreyi tamamladık. Yol boyunca bizi yüreklendiren, destek veren Ankara, Kahramankazan, Kızılcahamam, Mulak, Gerede, bolu, Kaynaşlı, Düzce, Hendek, Adapazarı, İzmit, Gebze ve İstanbul’a yürekten teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum.

Yol boyunca yürürken araç kullanıcıları bazen kornayla, bazen elleriyle bizi yüreklendirdiler, selam verdiler. Onlara da buradan Maltepe Meydanı’ndan şükranlarımı ve saygılarımı gönderiyorum. Bize sofrasını açan, ayranını ikram eden, çayını ikram eden, yemek gönderen, yiyecek gönderen, topladığı kır çiçeklerini sevgiyle bize veren, hayır dualarım seninle diyen annelere, babalara, dedelere her zaman, her yerde şükran borçluyum, yine buradan teşekkürlerimi gönderiyorum.

Yol boyunca birlikte yürüdüğümüz, büyük bir kısmında beraber yürüdüğümüz, harp okulunda tutuklu oğlu olan Veysel Amca’ya selamlarımı, sevgilerimi gönderiyorum.

“Kemal Kılıçdaroğlu herkese saygılıdır”

Ve tabii yolda gelirken bizi protesto eden sevgili vatandaşlarımız da vardı. Hiç kimse unutmasın, Kemal Kılıçdaroğlu herkese saygılıdır. Protesto eden vatandaşlarımıza onun da bir hak olduğunu söylüyorum. Bu ülkeye birinci sınıf demokrasiyi mutlaka getireceğiz. Bir teşekkürüm de güvenlik güçlerimize… Ankara’dan İstanbul’a bütün güvenlik güçleri bizim sağlıklı bir şekilde bu meydanda toplanması için olağanüstü çaba gösterdiler. Halkın polisine, halkın jandarmasına buradan sevgilerimi, saygılarımı gönderiyorum.

Hiç kimse unutmasın, taşkınlık yapacağımızı, yürürken vurup kıracağımızı düşünüyorlardı. Dünyanın en barışçıl yürüyüşünü yaptık. En barışçıl eylemini yaptık. Bütün 80 milyona sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum. Bir acı kaybımız oldu; Hasan Tatlı kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Allah’tan rahmet diliyoruz. Ailesine, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. İki güzel kızı yine yürüyüşe geldiler, babalarının vasiyetini yerine getirdiler. Hem başsağlığı diliyorum, hem şükranlarımı sunuyorum.

“Neden yürüdük, izin verirseniz izah edeyim…”

Yürüyüşümüze destek veren pek çok kişi oldu. Milletvekillerine, genel başkanlara ve yöneticilere, sendikalara, sanatçılara, muhtarlara, engellilere, Ergenekon, Balyoz, KHK mağdurlarına, taşeron işçilere, kadınlara, meslek kuruluşlarına, barolara, çiftçilere, emeklilere ve mağdur ailelere yürekten teşekkürlerimi sunuyorum verdikleri destek için.

Neden yürüdük? Bu sorunun cevabını izin verirseniz vereyim. Olmayan adalet için yürüdük, mazlumun ahı için yürüdük, hapisteki milletvekilleri için yürüdük, hapisteki gazeteciler için yürüdük, Sözcü muhabiri Gökmen Ulu’nun doğum günü. Hapistesin kardeşim biliyorum ama unutma Maltepe Meydanı senin yanında, gazetecilerin yanındadır.

Üniversiteden atılan hocalar için yürüdük, KHK ile üniversite hocalarının kapının önüne konması tam bir demokrasi ayıbıdır. Geçmişte bunu 1402’leri hatırlarsınız sıkıyönetim döneminde paşalar yapıyordu, Hitler Almanya’da yapıyordu, Almanya’dan gelen hocalara Gazi Mustafa Kemal Atatürk kapılarını açtılar. Şimdi Kaboğlu gibi ünlü isimler kapının önüne kondu, yurt dışına yasak kondu. Yasaklayanları Maltepe Meydanı’ndan kınıyorum.

“Tek adam rejimine, FETÖ’ye karşı olduğumuz için yürüdük”

Haksız yere kamudan atılanlar için yürüdük, çocuklar için yürüdük, taşeron işçiler için yürüdük, mevsimlik işçiler için, orman köylüleri için, linç edilen askerler için, hapisteki öğrenciler için yürüdük. Tek adam rejimine, FETÖ’ye karşı olduğumuz, 20 Temmuz’a karşı olduğumuz için yürüdük. IŞİD, PKK, El Nusra’ya karşı olduğumuz için yürüdük. Devlette liyakat sistemi kalmadığı için yürüdük. 15 yılda 13 kez üniversite ve KPSS soruları çalındı, bunun için yürüdük. Şiddet mağduru kadınlarımız ve çocuklarımız için yürüdük, Mavi Marmara şehitleri için yürüdük. Onursuz bir anlaşmayla hakları elinden alındığı için yürüdük. Terörist ilan edilen, hapis edilen, hak aramak açlık grevindeki kardeşlerimiz Nuriye ve Semih için yürüdük.

Korku iklimi içinde konuşamayan iş dünyası için yürüdük. Siyasi ayak ortaya çıksın diye yürüdük. 249 şehidimiz ve gazilerimiz için yürüdük. Şehitler ve gaziler arasında ayrım yapılamaz, ayrım yapılmasın diye yürüdük.”

Konuşmanın bir yerinde dedim ki niçin yürüyoruz? FETÖ’nün siyasi ayağı ortaya çıksın diye yürüyoruz dedim. Gerçekler ortaya çıksın diye yürüyoruz dedim. 20 Temmuz sivil darbeden sonra. FETÖ olayının ayrıntılarını ortaya çıkarmak için savcıların önce dosyaları elinden alındı. Sonra başka yere sürüldüler. FETÖ iddianameleri önce Adalet Bakanlığı’na gidiyor, Adalet Bakanlığı’nda gözden geçirildikten sonra savcılara gidiyor. Hepiniz adalet saraylarına giderken görmüşünüzdür. Bir kadın vardır eli bağldır elinde terazi vardır. Hakim ve savcılara sesleniyorum. Eğer siz adalete inanıyorsanız. Bizi birleştirdiğin güveniyorsanız. Size şunu söyleyelim. Aadalet heykelinin gözleri açık.Vatandaşın gerçek adaletini sağlayacak sizlersiniz.

Sabah erken kalkan katılımcılar kahvaltılarını yaptıktan sonra Maltehe Miting Alanına doğru yürüyüşe geçti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun miting alanına tek başına yürüyeceğinin açıklanmasının ardından Dragos’teki kamp alanında güvenlik görevlileri ve gazeteciler dışında kimse kalmadı.

Yürüyüşe katılanlar sahil yolunu takiben ellerindeki pankartlarla yürüyüşe geçti.

Kılıçdaroğlu’nun saat 16:00 sularında miting alanına tek başına yürümesi bekleniyordu. Ancak son dadika değişikliği ile Kılıçdaroğlu’na yürüyüşün sın 1 kilometresinde CHP’li bazı milletvekillerinin de eşlik edeceği açıklandı….

Kılıçdaroğlu Adalet Yürüyüşü Sergisi’ni gezdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kartal Belediyesi tarafından hazırlanan “Büyük Adalet Yürüyüşü Sergisi”ni ziyaret etti.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP’li vekil Enis Berberoğlu’nun tutuklanması sonrasında Ankara Güvenpark’tan başlattığı “Adalet Yürüyüşü”nün 24. günü sona erdi. Adalet Yürüyüşü’nün 9. gününde Bolu yakınlarında korteje dahil olan, İstanbul’a kadar yürüyen Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, 24. günün son etap yürüyüşünü Kartal Dragos’ta sonlandıran CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na Kartal Belediyesi Basın Yayın Müdürlüğü’nün Kartal Dragos’ta hazırladığı ‘Büyük Adalet Yürüyüşü Fotoğraf Sergisi’ni gezdirdi.

24 günde 432 kilometrelik Adalet Yürüyüşü’nün temasını oluşturduğu fotoğraf sergisi, Kartal Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından hazırlandı. Adalet Yürüyüşü’nün başladığı günden bu yana çekilen yaklaşık 200 karenin bulunduğu sergide Adalet Yürüyüşçüleri Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil, Ziya Köseoğlu, Nejdet Kala, Ali Rıza Akkaş, Ali Uluşahin, Haydar Koçak ve Kartal Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü muhabirlerinin fotoğrafları yer aldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere tüm adalet yürüyüşçülerinin yol hikayesini gözler önüne seren sergi, gelen konuklar tarafından büyük beğeni topladı. 24 günün fotoğraflara yansıyan kareleri, sergiyi gezenleri de Adalet Yürüyüşü’nün içerisine dahil etti.

Öte yandan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ve Adalet Yürüyüşçülerini karşılamaya gelen yüz binlerce vatandaşa, Kartal Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından hazırlanan sergideki fotoğrafların yer aldığı video filminin gösterimi Kartal Meydanı’na kurulan led ekranlarla yapıldı. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz ile birlikte sergiyi gezen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sergiyi çok beğendiğini ifade ederek, hazırlayanlara teşekkür etti.

MİTİNG ALANI HAZIR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara’dan başlattığı ve bir mitingle noktalayacağı “Adalet Yürüyüşü” için Maltepe Parkında hazırlıklar tamamlandı.

1 milyondan fazla katılımın olması beklenen mitingi alanında, Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşma yapacağı platformun yapımı biterken, alanın çevresine dev led ekranlar yerleştirildi. Alanın çevresi Türk bayrakları ve “ADALET” yazan flama ve dövizlerle çevrildi.

Öte yandan alan içinde yapımına dün başlanan uzun tutukluk süreçleri, sağlık sorunları olup da cezaevlerinden tahliye edilmeyenlerle ilgili dev dilekçe “İlgili makama” şeklinde yazıldı. Dilekçenin yanında ise adaleti simgeleyen Themis Heykeli”nin resmi yer alıyor.  Alanda yapılan bomba aramasının ardından izleyiciler aramadan geçirilerek içeri alınmaya başlanacak.

[Haber görseli]

İŞTE, O DİLEKÇEDEKİ İFADELER

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun miting yapacağı Maltepe’deki alana getirilen “İlgili makama” başlıklı dev dilekçede şu ifadeler yer alıyor: “Pek çok devlet memuru, gazeteci ve akademisyenin yaygın ve muğlak kanıtlara dayalı tutuklanmaları, gereğinden uzun yargı süreçlerine maruz kalmaları ve açlık grevi, insanlara bile reva görülen vicdan yaralayıcı insani değerlerden uzak uygulamalar derhal son bulmalı. Yargının bağımısızlığına, siyasi erklerin iyi niyetlerine, adaletin tecelli ve tesis edeceğine inanmak için OHAL’in bitirilmesini, KHK sürecinin sonlandırılmasını, haksız ve hukuksuz yargı kararlarının derhal gözden geçirilmesini ve sağlık sorunları yaşayan tutukluların durumlarının iyişleştirilmesini toplum vicdanı adına talep ediyoruz.” Dilekçenin altında Türkiye haritası ve “TürkiyeyiZ” yazısı yer alıyor.

Bursa’dan Adalet Buluşması’na 81 otobüs ile gittiler

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı Adalet Yürüyüşü’nün son günü olan bugün Maltepe’de yapılacak olan Adalet Buluşması?na destek için Bursa?dan 81 otobüs İstanbul’a hareket etti.

15 Haziran günü Ankara Güvenpark’ta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı ‘Adalet Yürüyüşü’nün son günü olan bugün Maltepe’de yapılacak olan Adalet Buluşması’na katılmak için Bursa’dan 81 otobüs, sabah saatlerinde İstanbul’a hareket etti.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu Bursa Şubesi (KESK), Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu Bursa Şubesi (DİSK), Türk Mühendis ve Mimar Odalar Birliği Bursa Şubesi (TMMOB), Halk Evleri, Emek Partisi, Atatürkçü Düşünce Derneği, Artvin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Eğitim İş Sendikası Bursa Şubesi üyelerinden oluşan toplam 4 bin kişi, Bursa Kent Meydanı’ndan hareket eden otobüslere binerek Adalet Buluşması’na destek için yola çıktı.

Hareket öncesi basın açıklaması yapan CHP Bursa İl Sekreteri Muharrem Or, ‘Genel Başkanımızın başlattığı Adalet Yürüyüşü’ne destek vermek için İstanbul’a gidiyoruz.’ dedi.

[Haber görseli]

KILIÇDAROĞLU’NA ADALET HEYKELİ

Belediye Başkanı Ümit Uysal, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun 15 Haziran’da Ankara Güvenpark’tan başlattığı ‘Adalet Yürüyüşü’nde katılarak destek verdi. Başkan Uysal, CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na, bir elinde tuttuğu terazi ile adaleti ve adaletin dengeli dağıtılmasını, diğer elindeki kılıcıyla adaletin keskinliğini ve gözlerindeki bağ ile tarafsızlığı simgeleyen Themis heykeli hediye etti. Başkan Uysal, “Nefrete karşı sevginin, kardeşliğin, saygının, şiddete karşı toplumsal barışın, öfkeye karşı anlayışın, gülümseyebilmenin hatırlanması ve daha adil bir dünya için Sayın Genel Başkanımıza, 15 Haziran’da Ankara Güven Park’ta başladığı Adalet Yürüyüşü’nde destek veriyoruz” dedi.

İZMİR MARŞI’YLA GELDİLER

Adalet Mitingi öncesinde Bandosol isimli müzik grubu ‘İzmir Marşı’ çaldı. Kortej eşliğinde yürüyen gruba, mitinge gelenler alkışlarla eşlik etti.

DİSK, MİTİNG ALANINDA

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu üyesi bir grup Adalet Mitingi’ne katılmak üzere Maltepe Miting alanına geldi. ‘Herkes için adalet’ pankartı taşıyan grup sloganlara atarak turnikelerden geçti.

DİSK Genel Başkanı Kani Beko, giriş öncesi bir açıklama yaptı. Beko, DİSK’e bağlı sendikalarla adalet mitingine geldik. Türkiye’de yaşayan 80 milyona yakın insan adalet bekliyor. Dilerim bugün milyonlarca burada adalet taleplerini dile getirirler. Cezaevinde 161 gazeteci 11′ e yakın milletvekilimiz var. Kanun Hükmünde Kararnamelerle işten atılan memur kardeşlerimiz var. 81 belediyede kayyum var.Ben burasının adalet arayan insanlara umut olur düşüncesindeyim ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu Adalet Yürüyüşü’nün son 3 kilometreleik etabına başladı

[Haber görseli]

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Adalet Yürüyüşü’nün son gününde Dragos’tan Maltepe’ye yalnız olarak yürüyeceği duyurulmuştu. Ancak son dakika kararıyla yürüyüşün son 1 kilometresinde CHP’li vekillerin de eşlik edeceği açıklandı. Kılıçdaroğlu Adalet Yürüyüşü’nde son 3 kilometrelik bölüme başladı.

[Haber görseli]

KILIÇDAROĞLU’NUN TEK BAŞINA YÜRÜYÜŞÜ HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’dan başlattığı ‘Adalet Yürüyüşü’nü sonlandıracağı Maltepe miting alanına doğru tek başına yürüyüşe geçti. Elinde “Adalet” yazılı pankart taşıyan Kılıçdaroğlu, 25 günlük ‘Adalet Yürüyüşü’nü noktalamak için tek başına yürürken polis ekipleri de Kılıçdaroğlu’na eşlik etti. Kılıçdaroğlu’nun önünde 2 tane TOMA ve TOMA’ların arkasında da çevik kuvvet polisleri yer aldı. Çevik kuvvet polislerinin yaşanacak herhangi bir olumsuzluğa karşı Kılıçdaroğlu’nun çevresinde etten duvar ördüğü görüldü.  Öte yandan, Kılıçdaroğlu’nun tek kişilik yürüyüşü havadan görüntülendi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu miting alanına kadar olan ve yalnız gerçekleştireceği son 1 kilometre yürüyüşü için mola verdi.

[Haber görseli]

YÜRÜYÜŞTE SON 1 KİLOMETRE

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu miting alanına kadar olan ve yalnız gerçekleştireceği son 1 kilometre yürüyüşü için mola verdi. CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’nun eşi Oya Berberoğlu ile kızı Dilara da kortejin önünde yer aldı.

Kemal Kılıçdaroğlu miting alanına doğru son 1 kilometrelik yürüyüşüne tek başına başladı.

Kılıçdaroğlu, molanın ardından Dragos sahilden miting alanına doğru yürümeye başladı. Çevrede yoğun güvenlik önlemi alındığı görüldü.

2104970cookie-checkYetti gari mitinginde 2 milyon

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.