İyi haber: Kamuya 70’bin yeni personel

Başesgioğlu, A.A muhabirinin, ”ek ödeme zammı, kamuya personel alımı ve kamu personel reformuna” ilişkin sorularını yanıtladı.

Soru üzerine Başesgioğlu, 2009 yılında emeklilik, ölüm ve istifa gibi haller hariç kamuya 21 bin personel alımı yapılacağını bildirdi.

Başesgioğlu, ”Bu rakama istifa, emeklilik, ölüm gibi boşalmalar ile büyük miktarda sözleşmeli personel çalıştıran Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı gibi kurumları da katarsak 2009 yılında 65-70 bin civarında asli, sözleşmeli ve diğer boşalan unvanların yerine yeni personel alınacaktır” dedi.

Başesgioğlu, ek ödeme düzenlemesiyle, ”eşit işe, eşit ücret” ilkesi çerçevesinde kamu personeli arasındaki ücret farklılığının ortadan kaldırılmasının amaçlandığını belirterek, ”Maaşlarda çok farklı ücret skalaları var. Bu farkı gidermek istiyoruz” dedi.

Başesgioğlu, 4 yılda kamu personeli içindeki ücret adaletsizliğini gidermeyi hedeflediklerini belirterek, ”Ama 2009 bütçe göstergeleri nelerdir, 2009’da olabilir mi, olursa ne kadar olur? Toplu görüşme aşamasında olacak ama nihayetinde 4 yıl içinde bu aradaki farkı gidereceğiz. Ek ödeme alan ile almayan personel arasında ücret farkı kalmayacak. Temmuz ayında yaptığımız düzenlemeyle zaten o farkı biraz daha kapattık. Şu anda yaklaşık 35-40 puan falan bir fark kaldı” diye konuştu. 

1188080cookie-checkİyi haber: Kamuya 70’bin yeni personel

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.