İyi İngilizce konuşmanın arkasındaki sır

yeni bir kültürü deneyebileceği, bir kişinin isteyeceği en büyük deneyimlerden biridir.    


Maalesef, çoğumuzun yeni dil öğrenme problemleri var ve İngilizce öğrenmeye çalışan insanlar  durumunda,   bu gerçekten,  küresel toplum içinde , kendileri için   bir kariyer yapma  açısından    ilerlemelerini güçleştirebilir.


İster sevin, ister sevmeyin, İngilizce, küresel toplumun benimsediği dildir.


O, dünyanın en güçlü ülkelerinde, konuşulan dildir ve  o, mevcut olan tüm farklı uluslararası organizasyonlarda  öncelikli olarak konuşulan dildir.


Bu nedenle, dünyada herhangi bir yere gitmek isterseniz, İngilizce’nin nasıl iyi konuşulacağını öğrenmek ihtiyacınız olacaktır.


İyi İngilizce konuşmanın arkasında belirli bir sır  yok iken, kuşkusuz, önünüzdeki yolu çok daha kolay  katetmek için     bazı  ipuçları ve hileler vardır.


1-Bağlılık


Yeni bir dil öğrendiğiniz zaman ihtiyacınız olan tek en önemli fakülte bağlılıktır.


 Bir kart oyunu veya bir bilgisayar oyunundan farklı olarak, bir dil öğrenme,  ona sizi fırlatabilecek   herşeyi, gerçekten  alan  çok –adımlı bir süreçtir.


Bilinmeyen kelimeleri, söz dizimini ve  o dilde olabilecek farklı   diyalektleri olan   şeyleri söylemenin tüm deyimsel yollarını  öğrenmeye ihtiyacınız vardır.


Bu nedenle, İngilizce’nin nasıl konuşulacağını öğrenmek için çok zaman tahsis etmenize ihtiyacınız vardır ve onu hayatınızda ana faaliyet konusu  yapmaya ihtiyacınız vardır.


Bu, akıcı İngilizce öğrenebileceğinizi doğru bir şekilde garanti etmek için tek yoldur. Çünkü o yoldan herhangi bir dikkat dağıtıcı şey,  önemli bilgilerin öğretilmiş olabileceği birkaç dersi kaçırmanızla sonuçlanabilir.


2-Kaynak Kullanımı


Nasıl İngilizce konuşulacağını öğrenirken yapmanızın iyi olacağı  diğer şey,  elinizin altındaki  farklı kaynakların tümünü kullandığınızdan  emin olmaktır.


Birçok insan İngilizce kurslarına devam ederken, onlar interneti ihmal ediyorlar.


 İnternet,  gerçekten, dil öğrenme için şu ana kadar mevcut olan en büyük  yegane  kaynaktır.


Sadece okuma yeteneklerinizi geliştirebileceğiniz websitelerinin var olması değil, fakat aynı zamanda kendi kendinize nasıl İngilizce konuşulacağını öğrenmenize yardım edebilecek birçok websitesinde indirilebilir ses dosyaları ve aynı zamanda çevrimiçi alıştırmalar da vardır.



Kaynak kullanımı, yeni bir dili öğrenmenin çok önemli bir parçasıdır ve eğer öğrenme sürecini daha kolay yapmak istiyorsanız, elinizin altındaki çevrimiçi öğrenme araçlarını kullanmak, kesinlikle çok iyi bir fikirdir.


3-İyimserlik


Hayatta başka bir şeyde olduğu gibi,  tutum,  uğraştığınız herhangi bir faaliyetin  nihai sonucunda büyük bir rol oynar.


Şüphesiz, hayatın farklı yürüyüşlerinde, hiçbir şey yaptığı görünmeyebilen  insanları biliyorsunuz.


Yeni bir faaliyetle uğraşmayı denedikleri her seferinde, onlar, en sonunda,  bitirir ve vazgeçerler ve  o, odalarının tozlu bir köşesinde küme düşer.


 Bu insanlar başarı için tutuma sahip değildir ve başarısızlığa karşı kendi kendilerini zihinsel olarak korumaya  uğraştıklarından kendini gerçekleştiren bir kehanetin hayal kırıklığını bitirirler.


Bu insanlardan biri olmadığınızdan emin olun.


Bugünden tezi yok, mükemmel bir şekilde nasıl İngilizce konuşulacağını  öğreneceğinize kesin karar verin.


Birkere içinizde kesin karar verdikten sonra, dışarı çıkın ve onu bir realite yapın.


Onu yapmanın tek yolu odur.


*İngilizce Öğretmeni Y.Müh. Naim Uygun tarafından Amy Nutt’un makalesi İngilizce’den çevrilmiştir.


Web sitesi : http://www.pekiyi.150m.com
E-posta: [email protected]

709920cookie-checkİyi İngilizce konuşmanın arkasındaki sır

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.