Yiğitcan ve Erdemol’a beyaz kurdela

İKP’nin Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü dolayısıyla Kıbrıs Toplum Merkezi’nde (Cyprus Kitchen) yaptığı toplantıya gazeteci Yiğitcan, Erdemol, Mihrişan Safa ve Başkonsolosluk Çalışma ve Güvenlik Ataşesi Ayşegül Yeşildağlar ile 40’a yakın kadın üye katıldı.

Erdemol yaptığı konuşmada kadınların hak arayışında erkek desteğinin önemli olduğunu belirterek beyaz kurdelalara teşekkür etti. Erdemol her zaman kadın haklarını savunduğunu vurgulayarak her fırsatta fırsatta kadınların mücadelesini gündeme getirmeyi sürdüreceğini belirtti.

Gazeteci Mihrişah Safa da istatistiklere göre özellikle medyada kadının en çok aile şiddetine maruz kalması ile yer aldığını söyledi. Safa kadınların özgürleşmesi için toplumda herkese görev düştüğünü sözlerine ekledi.

Birol Yiğitcan’ın şiirler okuyarak renk kattığı etkinlikte Ataşe Yeşildağlar da kadın ve erkeğin omuz omuza olduğu süreçte bütün zorlukların aşılabileceğini belirterek ezilen kadının hak ettiği konuma gelebilmesi için positif ayrımcılıkla siyasette daha çok yer verilmesini istedi.

İKP Başkanı Nilgün Yıldırım da iki erkek gazetecinin kadınların hak arayışına verdiği desteğe teşekkür ederek beyaz kurdela takmayı sürdüreceklerini dile getirdi.

830560cookie-checkYiğitcan ve Erdemol’a beyaz kurdela

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.