Yıldırım: Düzeltme yapılmayacak

Başbakan Binali Yıldırım, tartışma yaratan bazı sivillere yargı muafiyeti tartışmaları hakkında konuştu ve olası bir düzeltme konusuna son noktayı koydu: Hiçbir düzeltme yapılmayacak…

Başbakan Binali Yıldırım, bazı sivillere yargı muafiyeti tartışmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Suudi Arabistan yolculuğu öncesi Ankara Esenboğa Havalimanı’nda gazetecileirn sorularını yanıtlayan Yıldırım’a, son KHK’daki 121. maddeye yönelik eleştiriler soruldu.

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün sözleri hatırlatılarak “Muhalefette düzeltme beklentisi var, ne diyorusunuz?” sorusuna Yıldırım şu yanıtı verdi:

“Birkaç gündür konuşuluyor ama bunların hepsi boş konuşmalar.

Ülkemizde 15 Temmuz darbe teşebbüsü ve 16 Temmuz günü yaşanan terör olayları bastırılarak milli irade hakim hale gelmiştir. Bu görüşleri ifade edenler, darbeye karşı mıdır değil midir?

Darbe zamanı millet sokağa çıkmış, resmi görevli olan olmayan, ülkesine, bayrağına, vatanına sahip çıkan herkes bu darbeye karşı koymuştur. Dolayısıyla, bu vatandaşlarımızın kanuni koruma altına alınmasından daha doğru bir şey yoktur.

Buna karşı çıkmak, vatandaşlarımıza ‘niye darbeye karşı çıktın’ demektir. Biz darbecilerin mi darbeye karşı olanların mı yanında duracağız. Belli ki CHP’nin darbe konusundaki kafa karışıklığı devam ediyor. Bu teşebbüse inanmamışlardı ve bu tutumlarını sürdürüyorlar. Şehitlerimizin kemiklerini sızlatıyorlar…

Mesele çok basit. Darbe girişiminden hemen sonra, 1 hafta içerisinde, OHAL kapsamında 667-668 sayılı KHK’lar çıkarıldı. Kamu görevlilerinin, darbe ve darbeyle birlikte meydana gelen terör olaylarına karşı koymak için yaptıkları fiillerden dolayı sorumlu tutulmamaları yönünde düzenleme yapıldı. Meclis’e geldi, görüşüldü ve CHP de oradaydı, kabul edildi. Ana muhalefet Anayasa Mahkemesi’ne götürmedi. Şimdi yapılan düzenlemede, darbeye karşı koyan siviller işin içine dahil edildi.

Aksi halde bazı hukuki meseleler ortaya çıkıyor. ‘Devlet malına ve cana zarar verdi’ deniyor. Darbeyi önlemek adına, memleketin geleceği için durumdan vazife çıkaran vatandaşları korumak bizim boynumuzun borcudur. Aksi halde darbelere göz kırpmış oluruz. Mesele doğru zeminde ele alınmalıdır. Yapılan düzenleme, darbe teşebbüsü ve akabinde meydana gelen olayları önlemek için hayatını ortaya koyan vatandaşları korumak için yapılan bir düzenlemedir.”

“HİÇBİR DÜZELTME YAPILMAYACAK”

Başbakan Yıldırım, “Bir düzeltme yapılamayacak mı? Abdullah Gül de yazım dilini eleştirmişti…” sorusuna da, “Hiçbir düzeltme yapılmaycak. Dilinde falan da sorun yok. 667-668’deki düzenlemelerle ortaya konan durumun devamıdır. Darbe zamanı yapılan düzenlemenin devamıdır. Darbecilerle mücadele eden sivillerin de korunmasını esas alan bir ilave yapıldı. O zaman gündem olmamıştı ve sorun yaratmamıştı da bugün neden sorun yapıldı. Bunu anlamak mümkün değil.” yanıtı verdi.

2148920cookie-checkYıldırım: Düzeltme yapılmayacak

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.