‘İyimser olmamak için bir neden yok’

Talat, “Henüz görüşmeye devam ediyoruz, görüşmeye devam ettiğimize göre ve ilerleme de olduğuna göre, aynı konuyu sürekli tartışmıyoruz, umutsuz olmaya bir gerek yok diye düşünüyorum” dedi.


Kıbrıs sorununa kapsamlı çözüm bulmak amacıyla 11 Eylülde başlayan görüşmelerde “Yönetim ve Güç Paylaşımı” ana başlığı altındaki konuları müzakere eden taraflar, aynı konuyu görüşmeye 2009’da da devam edecek. Bu yıl müzakerelerle ilgili son görüşme 22 Aralık Pazartesi günü yapılacak. 24 ve 29 Aralık için planlanan görüşmeler ise BM yetkilileri o tarihlerde adada olmayacağı için yapılmayacak.


KKTC Cumhurbaşkanı Talat, Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas’la bugünkü görüşmesinin ardından Cumhurbaşkanlığına dönüşünde gazetecilerin sorularını yanıtladı
Bugünkü görüşmede, federal hükümette “dış ilişkiler” konusunu ele aldıklarını ifade eden Talat, “Hem onlar hem biz sunumlarımızı yaptık, haftaya devam ediyoruz” dedi.
“Dış ilişkiler konusunun çok kapsamlı bir konu ve ortak yapının da oldukça önemli bir fonksiyonu olduğunu” kaydeden Talat, dış ilişkilerin federal yetkiler arasında olduğunu ama kurucu devletlerle de bağı olduğunu belirtti.


Gelecek görüşmelerin takvimini de yaptıklarını açıklayan Talat, 24 ve 29 Aralık toplantılarının, BM yetkilileri adada olmayacağından dolayı, BM’nin isteğiyle yapılmayacağını söyledi.

713300cookie-check‘İyimser olmamak için bir neden yok’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.