Yine Bali, yine uyuşturucu

Sanıkların üzerinde ve kaldıkları otellerde yapılan aramada 11 kilo eroin bulundu.  4 sanık vücutlarına eroin sarılı olarak Sydney’e gelmek üzere uçağa binerken yakalanırken, grubun lideri olduğu ileri sürülen Andrew Chang’ın üzerinde uyuşturucu bulunmadı.

Chang, uçakta gazette okurken tutuklandı. Chang, gazetecilere, “ben suçsuzum. Schapelle Corby’nin başına gelenler benim de başıma geldi” dedi.  Diğer 4 kişi de, yine eroinle birlikte kaldıkları otelde tutuklandı.

Endonezya Polisi 21 yaşındaki çete liderinin kendilerine serbest bırakılması karşılığında $1 milyon rüşvet teklif ettiğini açıkladı. Tutuklu 4 kişi, emirleri ve eroini Chang’dan aldıklarını söyledi. Chang’ın diğer tutuklular 27 yaşındaki Renae Lawrence, 18 yaşındaki Matt Norman, ve 29 yaşındaki Marty Stephens ile Sydney’de aynı işyerinde çalıştığı tesbit edildi. Andrew Chang’ın diğerlerini konuşmamaları için ölümle tehdit ettiği iddiaları üzerine gruptan ayrılarak başka bir hücreye kapatıldı.

Avustralya Federal Polisi olaydan sonra çetenin Avustralya ayağını çökertmek amacıyla Sydney ve Brisbane’da bazı evlere operasyonlar düzenledi, bazı belgelere el koydu. 
İkinci “baba” aranıyor.


Endonezya Polisi, uyuşturucu kaçakçılığı olayında yakalanamayan ikinci bir “çete liderinin” bulunduğuna inandığını açıkladı. Bu kişinin Brisnabelı Tach Duc Nguyen olduğu ileri sürülüyor.

 

1105010cookie-checkYine Bali, yine uyuşturucu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.