Yine Cerrah, yine aynı suçlama

İstanbul Emniyet Müdürü olduğu dönemde işlenen Hrant Dink cinayetinde ‘’Önlem almamakla’’ suçlanan Celalettin Cerrah, Osmaniye’deki aşk cinayetinde de ön plana çıktı.

Platonik âşığı tarafından okul servisinde pompalı tüfekle öldürülen 16 yaşındaki kızın ailesi, zanlı hakkında 9 kez şikâyet dilekçesi verdi, ancak polis ilgisiz kaldı. Osmaniye Valisi Cerrah, kızlarını kaybeden aileye, ‘’Konuyla yakından ilgileneceğim’’ derken, Osmaniye Emniyet müdürlüğü görevinde, Cerrah’ın İstanbul’daki yardımcısı olan Erdal Ceren bulunuyor.

Öldürülen Fatmanur Gedik’in babası Ergün Gedik, ” Savcılığa 9 kez suç duyurusunda bulunduk. Evimizin önünde pompalı tüfekle ateş ediyor, polisler gelip, boş kovan arıyor gidiyordu’’ dedi. Anne Gülay Gedik de cenazede Vali Cerrah’a “Koruma istedim vermediler. imdat dedim duymadılar’’ biçiminde yakınırken, Cerrah’ın cevabı ise “Konuyla yakından ilgileneceğim” oldu.

DİNK OLAYINDAKİ CERRAH

Cerrah, Dink cinayetinde de önlem almamakla suçlanış ve hakkında suç duyurusunda bulunulmuştu. Cumhurbaşkanlığı DDK raporunda, Dink’in öldürüleceğine ilişkin Erhan Tuncel’den alınan istihbari bilginin, Trabzon Emniyetince İstanbul Emniyetine gönderildiği belirtilerek Cerrah’ın sorumluluğuna değinildi.

Cerrah Trabzon’dan gelen istihbarat için mülkiye müfettişlerine, ‘’Yazıda Dink’in hayatına yönelik bir tehlikeden bahsedilmiyor. Politik anlamda ses getirecek bir eylemden söz ediliyor’’ diyerek kendisini savunmuş ancak müfettişler Şükrü Yıldız ve Ali Özkılıç, Cerrah için ön inceleme ve disiplin soruşturmasının yanı sıra görev yeri değişikliği de istemişti. Cerrah cinayet sonrası da “Örgüt bağlantısı yok. Milliyetçi duygularla işlenmiş” yorumunu yapmış ancak hem DDK, hem de mahkeme örgüt olduğu halde ortaya çıkarılamadığını açıklamıştı.

GAZETEPORT

1333280cookie-checkYine Cerrah, yine aynı suçlama

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.