Yine eroin davası, yine Türk

Metropolitan polisin verdiği bilgiye göre, Snaresbrook Crown Court’da hakim karşısına çıkan iki genç adam geniş çaptı uyuşturucu trafiğinde rol almaktan dolayı suçlu bulunarak cezaevine gönderildi.


Mahkeme’de Battersea’de yaşadığı açıklanan Özer İbrahim üç ayrı olayda eroin sağlamak ve ticaretine aracı olmaktan 12 yıl hapis cezasına çarptırılırken, Helal Miah da iki ayrı olay ve yerde eroin ticaretini yapmaktan 6 yıl hapis cezasına çarptırıldı.


Newham Bölgesi’si Narkotik Bölümü yaptığı açıklamada iki uyuşturucu tüccarının Londra’da geniş çaplı uyuşturucu sağladığını vurgulanarak, ikilinin yakalanması ile uyuşturucu ticaretinin önemli bir darbe aldığı daha belirtildi.


Londra Polis’inin bilgilerine göre İbrahim 4 Mart 2006’da Battersea’deki evinden Tower Hamlets bölgesine yüklü miktarda uyuşturucu naklederken suç üstü yakalandı. İbrahim’İn taşıdığı çantada 68 kilo eroin çıktı. İz süren polis İbrahim ile bağlantılı olduğu saptanan Miah’ın evinde de  6.65 kilo eroin bulundu. Polis araştırmaları sonucu üçüncü adreste de eroin tartma ve paketleme araç ve gereçleri, 30 gramlık paketlerde eroinler ve 26 bin Sterlin nakit paraya el konuldu.


Sanıkların hapis cezası almasını değerlendiren Polis Müfettişi Dave McKelvey, sanıklarla bağlantılı olarak Newham’da operasyonu yürüttüğünü belirterek, “Newham ve Londra Polisi işbirliği ile Toplam 78 kilo gibi büyük miktarda eroin yakalandığını söyledi.


Forest Gate Karakolu’ndan Paul Bourne da operasyonu polisin büyük bir başarısı olarak değerlendirerek, “Uyuşturucu tüccarları eninde sonunda yakalanacakktır… Polis bu zehir çetelerini temizlemekte kararlıdır…” dedi.


FOTOĞRAF: KKTC vatandaşı Özer İbrahim


 

792540cookie-checkYine eroin davası, yine Türk

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.