Yine hava saldırısı, yine sivil katliam…

ABD’nin yaptığı son hava saldırısının, Suriye sınırındaki Karabila bölgesindeki El Kaide hücresinin liderini hedef aldıklarını belirtildi.

BBC’de yer alan kaynaklara göre; ABD, bu kezki saldırıyı sivil kayıpları önleyecek şekilde planlandı. Ancak Karabila yakınlarındaki el Kaim kasabasındaki bir hastaneden yetkililer en az 30 kişinin öldüğünü, aralarında kadın ve çocukların da olduğunu belirtiyorlar. Bölgeden gelen haberlere göre sabaha karşı iki binaya düzenlenen bombardımanda en az altı kişi de yaralandı.

ABD’li kaynaklara göre hassas güdümlü silahların kullanıldığı saldırıda üst düzey bir El Kaide yetkilisi hedef alınıyordu.

ABD’li ve Iraklı yetkililer Suriye sınırındaki bu bölgeden sık sık yabancı savaçıların Irak’a sızdığını belirtiyorlar. Bu nedenle Telafer gibi sınır kasabaları, son aylarda sık sık operasyonlara hedef oluyor. Cumartesi günü de aynı bölgede F-16 uçaklarıyla hava saldırıları düzenlenmiş, ardından ABD kara kuvvetlerinin bölgede baskınlar yaptığı bildirilmişti.

Bu arada, Irak’taki ABD askeri yetkilileri bugün gerçekleşen iki farklı saldırıda altı ABD askerinin öldüğünü açıkladı. Bağdat’ın güneyindeki Yusufiye kasabasında, yol kenarına yerleştirilen bombanın patlaması sonucu devriye gezen dört ABD askerinin öldüğü; başkentin kuzeyinde meydana gelen bir diğer bombalı saldırıda da iki askerin hayatlarını kaybettikleri belirtildi.

1117300cookie-checkYine hava saldırısı, yine sivil katliam…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.