YÖK Başkanı sonunda isyan etti

Özcan’ın, kopya skandalı nedeniyle iptal edilen KPSS Eğitim Bilimleri Sınavı’nda faillerin bulunamamasına tepkisi sürüyor.

“İki ay geçti. Artık hırsızlar bulunsun. Kamuoyunun önünde utandırmak istiyorum” diyen Özcan, sabrının kalmadığını söyledi.

Hürriyet gazetesinde yer alan haberde, Özcan şu açıklamalarda bulundu:

“Cidden sabrım kalmadı. Bazen öyle canım sıkılıyor ki, neredeyse ‘Şüphelilerle tek tek konuşup olayı ben açığa çıkarayım’ diyorum.

SABRIM TAŞIYOR

Savcılığımız ve YÖK’teki arkadaşlarımız olayın ortaya çıktığı andan itibaren çok titizlikle çalışıyor. Bundan hiçbir şüphem yok. Ama üzerinden aylar geçtiği halde bulunamaması beni çileden çıkarıyor. Sabrım taşıyor. İptal edilen sınavda tam puan alan ancak yenilenen sınavda aynı başarıyı gösteremeyen adayların savcılığa ifade vermesi, olayın aydınlatılmasında büyük önem taşıyor. Bu beni inanılmaz heyecanlandırdı. Umarım bundan yüzümüzü güldüren bir sonuç alırız.

BU BİR ÇETE İŞİ

En başından beri söylediğim gibi bu sınavda kopya var ve bence bir çetenin işi. Çünkü bundan önce KPSS dışında da kopya çekilen sınavlarda şüpheli adaylar hakkında yürütülen soruşturma ve onların ifadelerinde aslında bu tip işlerin bütün sınavlarda olduğu ortaya çıktı. Yıllardır faaliyet gösteren ve yeni yeni ortaya çıkarılan öyle çeteler var ki adamlar her sınav için fiyat tarifesi belirlemiş. Bunları duyduğumda kulaklarıma inanamadım.

SINAVLAR İÇİN FİYAT TARİFESİ

TUS, TOFEL, ALES gibi daha bir çok sınavda Eurolar, dolarlar üzerinden fiyatlar belirleyip soru sızdırmışlar veya kopya çektirmişler. İşte yıllardır süren bu adaletsizliğin üstüne gidiyoruz. Yoksa hiçbir zaman insanların yüzde yüz güvendiği bir ÖSYM inşa edemeyiz. Amacımız her şeyin şeffaf olması.”

1269420cookie-checkYÖK Başkanı sonunda isyan etti

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.