YÖK başkanı ve üyelerinin maaşları arttı

Yüksek Öğretim Kurulu Başkanının 1993’ten beri, “birinci derecenin son kademesindeki profesörlerden rektörlüğe atananlara ödenen aylık gösterge, ek gösterge, memuriyet taban aylık göstergesi, kıdem aylık göstergesi, makam tazminatı ve üniversite ödeneği ile idari görev ödeneği brüt tutarının” yüzde 65 oranında artırılmak suretiyle belirlenen ücreti, artık “en yüksek devlet memuruna ödenen aylık (ek gösterge dahil), taban aylığı, kıdem aylığı, yan ödeme ile özel hizmet, makam ve temsil tazminatları toplamının brüt tutarının” yüzde 200 oranında artırılmış şekliyle tespit edilecek. 


YÖK Başkan Vekilinin ücreti de bu tutarın yüzde 185 oranında artırılmasıyla belirlenecek. YÖK üyelerinin ücreti ise bu ücretlerin yüzde 40 yerine yüzde 165 oranında artırılmasıyla hesaplanacak. 


YÖK Denetleme Kurulu üyelerine uygulanan yüzde 20 oranı da Denetleme Kurulu Başkanı için yüzde 155, Denetleme Kurulu üyeleri için yüzde 150 olarak belirlendi. 


Emekli aylığı almaları durumunda ise YÖK Başkanına yüzde 30 yerine yüzde 130, YÖK Başkan Vekiline yüzde 120, YÖK üyelerine yüzde 20 yerine yüzde 120 oranları uygulanarak hesaplanacak tutarlar, yasal kesintilerin ardından ödenecek. 


YÖK Başkanı ve üyelerine kararda belirtilen ücret dışında herhangi bir ödeme yapılmayacak.

1067660cookie-checkYÖK başkanı ve üyelerinin maaşları arttı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.