YÖK Başkanı’na iktidar desteği…

Çelik, gazetecilerin, ”YÖK Başkanı ile ilgili soruşturma açılmasına izin verecek misiniz” şeklindeki sorusu üzerine, ”Soruşturma açma yetkim var. Sayın YÖK Başkanı’nın bugüne kadar yaptıklarının suç teşkil ettiğine inanan birisi değilim. Yaptıklarının suç teşkil ettiğini sanmıyorum. İzin vermeyeceğim” dedi.


ÖZCAN HAKKINDA “GÖREVSİZLİK” KARARI


Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, başörtüsüyle ilgili Anayasa değişikliğinin ardından Yükseköğretim Kurulunca (YÖK) üniversitelere gönderilen yazı üzerine YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan hakkında bulunulan suç duyurularıyla ilgili ”görevsizlik” kararı verdi.


Alınan bilgiye göre, Memur Suçları Soruşturma Bürosu Savcısı Abbas Özden, Özcan hakkında CHP Grup Başkanvekilleri Hakkı Süha Okay, Kemal Anadol ve Kemal Kılıçdaroğlu ile Sadettin Nurgün adlı vatandaşın yaptığı suç duyurularına ilişkin incelemesini bugün öğleden sonra tamamladı.


Kararda, CHP’liler tarafından yapılan suç duyurusunda, Özcan’ın 24 Şubat 2008 tarihindeki basın açıklamasıyla ”üniversitelerde türban yasağının kaldırılmasını isteyerek ve üniversitelere de bu yönde uygulama yapmaları için talimat göndererek, halkı Anayasa Mahkemesinin içtihatıyla oluşan ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin de sözleşmeye uygun bulduğu mevcut hukuki duruma uymamaya tahrik ettiği, bu fiiliyle kamu barışının bozulmasına sebebiyet verdiği ve görevini kötüye kullandığının” öne sürüldüğü aktarıldı.


Savcı Özden, 2547 Sayılı Yükseköğretim Yasasının 2653 Sayılı Yasayla değişik 53/c maddesi gereğince Yükseköğretim Kurulu Başkanının göreviyle ilgili işlediği suçlar dolayısıyla ilk soruşturmanın Milli Eğitim Bakanının başkanlığında ve YÖK Başkanının katılmadığı bir toplantıda, YÖK üyelerinden teşkil edilecek en az 3 kişilik bir kurulca yapılması gerektiğini kaydetti.

1056060cookie-checkYÖK Başkanı’na iktidar desteği…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.