YÖK Başkanı’na suikast girişimi…

Kurumun garaj kapısına giden ve buradaki korumalara silah çekerek girmek isteyen biri korumalar tarafından püskürtülünce etrafa üç el ateş ederek olay yerinden ayrıldı. 


Yükseköğretim Kurulu’na (YÖK), bugün saat 14:30 sıralarında gelen 30-35 yaşlarında olduğu ifade edilen kimliği hala belirlemeyen birinin saldırıda bulunduğu. Kurum’a girişi korumalar tarafından engellenen saldırganın etrafa üç el ateş ederek kaçtığı öğrenildi. Saldırganın gasp ettiği taksi Kızılay Meşrutiyet Caddesi’nde bulundu.


Edinilen bilgiye göre, YÖK silahlı saldırıda bulunuldu. Saat 14:30 sıralarında YÖK’ün garaj kapısına gelen 30 yaşlarında olduğu belirtilen erkek biri, YÖK Başkanı Prof.Dr. Erdoğan Teziç ile görüşmek istediğini söyledi. Sadece araç girişlerine izin verilen kapıdaki korumanın durumdan şüphelenmesi üzerine şahsa izin vermedi. Saldırgan ısrarla girmek istemesine karşılık korumayla aralarında arbede yaşandığı bildirildi. Bunun üzerine silahını çeken saldırgan etrafa üç el ateş ederek olay yerinden özel bir araçla kaçtı. Saldırgan daha sonra da bir taksiyi gasp etti.


BİLKENT’E ARAŞTIRMALAR SÜRÜYOR


Saldırganın yakalanması için YÖK’ün bulunduğu Bilkent bölgesinde Jandarma tarafından, Ankara genelinde de polis tarafından sıkı bir denetimin başlatıldığı öğrenildi. Saldırganın gasp ettiği taksi ise Kızılay Meşrutiyet Caddesi’nde bulundu.(ANKA)

1041660cookie-checkYÖK Başkanı’na suikast girişimi…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.