YÖK karara itiraz ediyor

YÖK’ten yapılan yazılı açıklamada, ”Danıştay 8. Dairesinin aldığı ve dün basına yansıyan Yüksek Öğretim Kurulunun 21.07.2009 gün ve 1266 sayılı kararının bazı maddelerinin yürütmesinin durdurulmasına ilişkin kararın kamuoyunda endişelere yol açtığı görülmüştür” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

”Yükseköğretim Kuruluna resmi yollardan bugün ulaşan karara ilişkin Başkanlığımızın şu ana kadar herhangi bir tasarrufu olmamıştır. Karara itiraz için Başkanlığımıza tanınan süre, bayramın son gününü takip eden 1 Aralık 2009 Salı günü son bulmaktadır.

Başkanlığımız karara itiraz edecektir. İtirazı takiben Danıştay tarafından alınacak karara göre Başkanlığımız ÖSS sisteminde daha önceden hazırladığı alternatif çözümlerden birisini kullanacaktır. Sonunda verilecek karar, önümüzdeki yıl ÖSS sınavına girecek 1 milyonu aşkın öğrencimizin herhangi bir zarar görmesini engelleyecek bir karar olacaktır.

Bu nedenle sınava girecek öğrencilerimizin ve ailelerinin paniğe kapılmamaları, başka hiçbir şey düşünmeden çalışmalarına devam etmeleri ve Yükseköğretim Kurulunun alacağı, onların her biri için en iyisini yapmaya yönelik kararını beklemeleri uygun olacaktır. Bu vesileyle bütün öğrencilerimizin ve ailelerinin Kurban Bayramlarını kutlar, esenlikler dileriz.”

1225040cookie-checkYÖK karara itiraz ediyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.