Yüksek hızlı tren ilk seferinde arıza yaptı

Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren Hattı (YHT), ilk seferinde arızalandı.

Ankara’dan sabah saat 11.20’de yola çıkan tren, İzmit girişinde durdu.

Görevlilerin, problemin giderilmesi için yaklaşık 20 dakikalık uğraşları sonuç verdi ve tren yoluna devam etti.

Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan ile birçok bakan ve milletvekilinin de içinde yer aldığı YHT, 12.43’te Eskişehir’e ulaştı. Açılış için ilk tören saat 14.30’da Eskişehir Garı’nda gerçekleştirildi. Başbakan Erdoğan, burada düzenlenen törende bir konuşma yaptı.

KOCAELİ YAKINLARINDA DURDU

Daha sonra yoluna devam eden Yüksek Hızlı Tren, Kocaeli yakınlarında bir süre durdu.

Enerji iletimindeki sorun nedeniyle duran trende yapılan anonsta, “Kataner seyir telinin koptuğu, arızanın bundan kaynaklandığı, yaklaşık 20 dakika sonra hareket edileceği” duyuruldu. Sorunun giderilmesinin ardından YHT hareket etti.

YILDIRIM’DAN AÇIKLAMA

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, elektrik taşıyan tellerin bağlantı yerinden koptuğunu ve trenin emniyet içinde durduğunu dile getirdi.

Yıldırım, “Yukarıdaki askıdan trenin kamçısı o telde sürtünerek enerji alıyor, hareket ediyor. O tel kopunca elektiriği kesiyor. Kesince de durdu. Çok önemli bir arıza yok” dedi.

TCDD’DEN AÇIKLAMA

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada da, “Katener telinde farkedilen teknik arızadan dolayı güvenlik nedeniyle tren 10 dakika durdurulmuş ve kontrol edildikten sonra sisteme elektrik verilerek yola devam edilmiştir” ifadesine yer verildi.

BAKAN ELVAN: SORU İŞARETLERİ VAR

Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan’dan da, ”Kopan telden sarkan bir parça, ön cama çarparak çatlattı. Güvenlik tedbiri amacıyla tren durduruldu. Enerjiyi biz kestik” açıklaması geldi.

istanbul ankara 70 lira

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, seferlerine pazar yani arife günü başlayacak olan ve 1 hafta boyunca vatandaşların ücretsiz olarak faydalanabileceği Yüksek Hızlı Tren’in ücretinin 70 TL olacağını söyledi.

Erdoğan, YHT’nin ücret tarifesine ilişkin, “Bilet fiyatları 70 lira normalde. 7 yaş altı ücretsiz, 7-12 yaş çocuklar yarı fiyatına 35 lira, 65 yaş üstü 35 lira, öğrenciler 55 lira” dedi.

1077010cookie-checkYüksek hızlı tren ilk seferinde arıza yaptı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.