Yüksek kolestroldan yaşamını yitirdi

1970’li yıllarda işçi anne ve babasıyla Londra’ya yerleşen Hatice’nin 1983’de yine kendisi gibi tekstil işçisi Hakkı Elçi ile evlediği belirtildi.


Yüksek kolestrol ve tansiyondan şikayet eden genç kadının yaşamını yitirdiği 2 Ocak günü aile doktorunda rendevusu olduğu anlaşıldı.


Hatice Elçi’nin yakın arkadaşı Esin Bilgiç şunları söyledi:


“Sanki içine doğmuş gibi yeni yıl sabahı bütün eşi ve dostunun yeni yılını kutladı. Yılın son günü annesinde geçiren Hatice evine döndüğünde 1 Ocak saat 21 dolayında göğsünün sıkıştığından şikayet etmiş. Göğüs sıkışıklığı sırtına da geçince ambulans çağrılıyor. Kendisine gelmek için banyo yapıyor fakat ambulans gelinceye kadar yaşamını yitiriyor.
Ne yazık ki ambulanstaki ekibin kalp masajı ve ilk müdahalesine de cevap vermiyor…”


Eşinin hacı karşılamak için gittiği Akşehir’de evine giremesiye kötü haberi alması üzerine geri Londra7ya döndüğünü belirten Bilgiç, genç kadını şöyle anlattı:


“Çok iyilik sever, güleryüzlü, herkesin her işine koşan bir arkadaşımızdı. Kimseyi incitmez kırmazdı. Çocukla çocuk, büyükle büyük olurdu. Tarifi yok iyiliğinin… Hayalleri vardı. Diğer oğlunu evlendirmeyi, torununu kucaklamayı hayal ediyordu. Acımız çok büyük…”


Halice Elçi’nin cenazesi; 8 Ocak günü Süleymaniye’de kılındıktan sonra memleketi Akşehir’in Gürnes köyünde toprağa verilmek üzere gönderildi…

820080cookie-checkYüksek kolestroldan yaşamını yitirdi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.