Yıldız Kenter, Londra’da sahneye çıktı

Yıldız Kenter, 20 yıl sonra ilk kez Londra’da sahneye koyduğu Ben Anadolu oyunu ile, Roma İmparatoriçesi Theodora’dan yazar Halide Edip Adıvar’a, ilk kadın tarihçi Annan Comnena’dan Hititlerin bereket tanrıçası Kybele’ye kadar birçok kadın karakteri üzerinden Anadolu’yu  anlattı.  


Kenter, 20 yıl sonra sahneye taşıdığı ‘Ben, Anadolu’ ile Londralı sanatseverler ile Arcola’da buluştu. Kenter, 5-6 Mayıs tarihlerinde sergilediği oyunu ile, Londralı izleyicilerinden büyük ilgi gördü.


Kuzey Londra’da faaliyetlerini sürdüren Arcola Tiyatrosu’nda, Ben Anadolu isimli oyunu ile ilk kez Türkiyeli ve Kıbrıslı izleyicilerinin karşısına çıkan Kenter, gördüğü ilgi karşısında son derece duygulandığını belirtti. Oyun sonrasında dakikalarca ayakta alkışlanan Yıldız Kenter, oyun sonrasında izleyicileri ile bir araya gelerek sohbet etti. Hayranlarının ilgisi karşısında, “sizlerle vakit geçirmek beni çok mutlu etti. Gösterdiğiniz ilgi için sonsuz teşekkür ederim. Arcola’ya da, bana böyle bir imkan sundukları, Londralı izleyiciler ile bir araya gelmemi sağladıkları için minnettarım” diyen Kenter, kızının rahatsızlığı nedeniyle biraz gergin olduğunu da sözlerine ekledi. Kenter’in, ciddi bir rahatsızlık nedeniyle günlerdir hastanede yatan kızına rağmen Londralı izleyicilere verdiği sözünü tutması ise, izleyicilerin son derece duygulu anlar yaşamasına neden oldu.
Ünlü Tiyatrocu Kenter, oyun sonrasında izleyicileri ile kısa bir süreliğine bir araya gelerek, onların sorularını yanıtladı,  Londralılar’la hatıra fotoğrafı çektirdi ve imza dağıttı. Sanatçı, 20 yıl sonra ilk kez Londra’da sahneye koyduğu Ben Anadolu’da, Roma İmparatoriçesi Theodora’dan yazar Halide Edip Adıvar’a, ilk kadın tarihçi Annan Comnena’dan Hititlerin bereket tarrıçası Kybele’ye kadar birçok kadın karakteri üzerinden Anadolu’yu anlattı.
Yıllara meydan okuyan performansı, Ben Anadolu’daki aktif sahnesi ile dikkat çeken Kenter, mütevazi ve alçak gönüllü tavrı ile de övgü topladı.
Kenter, yıllardır sahnede birçok oyunu sergilediğini ancak bunların içinden Ben Anadolu’nun kendisi için en önemlilerinden biri olduğunu ifade ederek, sözlerine şöyle devam etti; “Ben Anadolu, son derece zengin ve Anadolu’daki kadın portrelerini çok iyi tanımlayan bir oyun. 20 yıl sonra ilk kez Londra’da sahneliyorum bu oyunu ve bu nedenle de biraz heyecanlıydım.”
Arcola’nın bu yıl ilkini düzenlediği Orient Express Sezonu’nda,   tiyatro gösterilerinin yanı sıra, çeşitli konferanslar, filmler, karagöz gölge oyunları, Çağdaş Sanat Sergileri, okuma günleri, Rumi günü ve Türkiye ile ilgili çeşitli konuların tartışılacağı konferanslar düzenlenecek. Arcola Theatre yönetimi, geniş bir yelpazede, herkesi kapsayacak sanat etkinliklerini izlemek isteyenlerin, sınırlı sayıdaki koltuklar için şimdiden yerlerini ayırtmalarının önemine işaret etti.  Detaylı bilgilerin 020 7503 1646 nolu telefon, www.arcolatheatre.com ya da 27 Arcola Street, E8 2DJ adresinden elde edilebileceği belirtildi.   



 


 


 


 

802450cookie-checkYıldız Kenter, Londra’da sahneye çıktı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.