Yılmaz Güney sanat yarışması

Yüz Çiçek Açsın Kültür Merkezi ve Demokratik Gençlik Hareketi tarafından organize edilen ve 27 Ocak 2007 Pazar günü İstanbul’da finali gerçekleştirilecek olan Yılmaz Güney Kültür ve Sanat Festivali kapsamında kısa film, tiyatro, öykü, şiir, müzik, resim ve halk dansları yarışmalarının yanı sıra bir de karikatür yarışması düzenleniyor.


Yapılan açıklamada şöyle denildi:


“Festival kapsamında yapılacak yarışmalarda; birbirini geçme, öne çıkma gibi rekabetçi bir anlayış değil; farklı renk ve güzellikleri, farklı düşünce ve sanat anlayışlarını bir araya getiren ve insanlarla paylaşan bir anlayış hedeflenmektedir.


Birbirimizin fikirlerine tahammül edemediğimiz, farklılıklarımızı düşmanlık olarak algıladığımız şu günlerde, iyiden ve güzelden yana kolektif bir bilinç yaratabilmek daha anlamlı ve önemli… Onun için amaç yarıştırmak ve “ödül” vermek değil; güzel olanın gelişimine katkı sunabilmek ve teşvik edebilmektir.”


YARIŞMANIN ŞARTLARI


1- Yarışma hiçbir ayrım olmaksızın herkese açıktır.
2- Yarışmada konu ve teknik serbesttir. Katılan karikatürlerde Yılmaz Güney sinemasında somutlaşan ve zaten karikatürün özünde de bulunan toplumcu, ilerici, eleştirel, gerçekçi ve yenilikçi değerler -öz-biçim niteliği bağlamında- özellikle dikkate alınacaktır.   
3- Gönderilen karikatürler orijinal olmalı (ıslak imzalı olması koşuluyla dijital çıktılar da kabul edilir) ve daha önce hiçbir yarışmada ödül almamış olmalıdır.
4- Katılımcılar istedikleri sayıda eser gönderebilirler.
5- Gönderilecek karikatürler en fazla A3 (29,7 x 42 cm) boyutunda olmalıdır.
6- Karikatürlerin arkasına sanatçının adı, soyadı, adresi, telefon numarası, e-posta adresi ve -18 yaşından küçük katılımcılar için- yaşı yazılmalıdır.
7- Karikatürlerle birlikte kısa özgeçmiş ve bir adet fotoğraf da gönderilmelidir.
8- Ödül alan ve sergilenmeye değer görülen karikatürler festival kitabında yayımlanacak ve bu kitap eser sahiplerine gönderilecektir.
9- Yarışmanın sergisi ileri bir tarihte açıklanacak mekanda gerçekleştirilecektir.
10- Değerlendirme sonucunda 4 karikatüriste “festival onur plaketi”, 18 yaşından küçük 2 kişiye de “umut veren genç çizer” ödül plaketi verilecektir.
11- Eserler 26 Aralık 2007 Çarşamba günü akşamına kadar  “Yüz Çiçek Açsın Kültür Merkezi, Mahmut Şevket Paşa Mh., Mithatpaşa cad., No: 3/3, Şişli/İST.” adresine elden ya da posta/kargo yoluyla ulaştırılmalıdır.
12- Değerlendirme kurulu; karikatür sanatçıları Aşkın Ayrancıoğlu, Erhan Yaşar Babalık, Mete Göktürk, Canol Kocagöz, Seyit Saatçi ve Kamil Yavuz’dan oluşmaktadır.
13- Yarışmaya katılan karikatürler, düzenleyen kurumun arşivinde kalacak afiş, takvim, broşür, dergi, gazete vb. organlarda yayımlanabilecektir. Bunun karşılığında eseri yayımlanan sanatçıya o yayından ücretsiz gönderilecektir.
14- Yarışmaya katılan karikatüristler yukarıdaki koşulları kabul etmiş sayılırlar.   


* Yılmaz Güney Kültür ve Sanat Festivali’yle ilgili genel bilgiler www.yilmazguneyksf.org adresinden öğrenilebilir.

1050840cookie-checkYılmaz Güney sanat yarışması

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.